×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Iskolák körül is árultak

2021.09.27 - 16:52
Megosztás:
Iskolák körül is árultak
Fotó: Román Rendőrség
Harminc helyszínen tartottak házkutatásokat egy kiterjedt, nemzetközi drogbanda felszámolása kapcsán — rengeteg fegyvert is találtak.

Egy hosszabb ideje tartó és sok szálon futó nyomozás — mondjuk úgy — fináléjaként a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szatmári területi ügyészei Szatmár és Bihar megye nem kevesebb mint 30 helyszínen rendeltek el házkutatásokat hétfőn, egy kiterjedt, nemzetközi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó banda felszámolása kapcsán. A dílerek kemény- és könnyűdrogokat is árultak, a vásárlói kereslet igényének megfelelően, ugyanakkor igencsak gazdag fegyverarzenált is felhalmoztak — a házkutatások nyomán a kommandósok két éles lőfegyvert (pisztolyt), egy illegálisan birtokolt légpuskát, 115 lövedéket, kisebb parasztfelkeléshez is elégséges, 24 macsétát és két kardot találtak. Persze a 873 gramm, barnás színű por, a 356 gramm, kristályos mefedron (szintetikus pszichoaktív szer, mely jellemzően az MDMA, az ecstasy „klasszikus” hatóanyaga, a kokain, illetve az amfetamin „legális alternatívájaként” terjedt el a fogyasztói körökben), 16 daráló, 8 precíziós mérleg, 18 mobiltelefon, két táblagép, 17 800 lejnyi és 400 eurónyi készpénz mellett — illetve még a házkutatások előtt lefoglaltak több mint 1 kilogrammnyi mefedront is.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a dílerek Hollandiából „hozatták” a kábítószereket — a legegyszerűbb megoldással, futárcégeken keresztül, és Szatmár megye egész területén kereskedtek velük, beleértve az iskolák környékét is, fajtától függően, 100 és 200 lej közötti összegekért kínálva grammját.

A házkutatások nyomán 10 személyt kísértek be kihallgatásra a DIICOT szatmárnémeti székhelyére. SZFÚ

 

 

 


 

Kenőpénzbotrány a petei határátkelőnél
Az egyik határőr a 200 euró csúszópénz átvételekor bukott le csütörtökön, fókuszba került társai 50–100 euró közötti összegekért tekintettek el a karanténkötelezettségi szabálytól.
Drogokat találtak egy francia és egy brit állampolgárnál a kolozsvári repülőtéren
Többféle drogot találtak a kolozsvári nemzetközi repülőtéren egy francia és egy brit állampolgárnál.
Mikrobusz hozta a drogot 'Spanyolból'
A rendőrök egy gurulós kézipoggyász átvétele pillanatában csaptak le a 27 éves szatmárnémeti férfira, és miután alaposan átkutatták a csomagot, kiderült, nem volt téves a füles.
Cookie