×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Hószállingózás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Iohannis: Odaadással, szeretettel és hittel szerencsésen át fogjuk vészelni ezt a megpróbáltatást

2020.04.19 - 09:11
Megosztás:
Iohannis: Odaadással, szeretettel és hittel szerencsésen át fogjuk vészelni ezt a megpróbáltatást
'Együtt, odaadással, szeretettel és hittel szerencsésen át fogjuk vészelni ezt a megpróbáltatást, amely az egész emberiséget sújtja' - áll Klaus Iohannis államelnök szombaton közzétett húsvéti üzenetében.

'Kedves románok, egészséget és lelki békét kívánok nektek! Az Úr feltámadása a remény ünnepe. Az élet győzelme - ez a húsvét üzenete, amely bizalommal tölti el lelkünket, és erre a bizalomra idén nagyobb szükségünk van, mint valaha' - üzeni Iohannis.

Az adott helyzet miatt az idei húsvéti ünnepeket sajnos inkább otthon, magunkban, szűk családi körben kell ünnepelnünk, mutat rá az államelnök, arra kérve ugyanakkor az embereket, hogy hozzák meg ezt az áldozatot, és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó rendelkezéseket tiszteletben tartva mutassák ki szeretetüket szeretteik iránt.

'Gondolatban azonban állandóan velük vagyunk, és ez a lelki összetartozás a legerősebb kapocs, az erő, amely megadja nekünk az energiát, hogy átvészeljük ezeket a nehéz pillanatokat' - tette hozzá Iohannis.

Az elnök szerint ezekben a napokban nagy szükség van egységre és hitre.

Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
GCS: 19 105 új fertőzést igazoltak az utóbbi 24 órában
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) csütörtöki közlése szerint az utóbbi 24 órában rekordszámú, 19 105 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Cookie