×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Iohannis: A román repülősök valóságos szenvedéllyé változtatták a repülést és a román légtér védelmét

2021.07.20 - 13:43
Megosztás:
Iohannis: A román repülősök valóságos szenvedéllyé változtatták a repülést és a román légtér védelmét
Az életüket a repülés szolgálatába állító 'hősökre' emlékezett Klaus Iohannis államfő a román repülősök és a légierő napján megfogalmazott üzenetében.

'Ezen a napon ugyanakkor a repülőgép-gyártókat, mérnököket és technikusokat is ünnepeljük, akik újító szellemiségükkel, hazafiasságukkal, intelligenciájukkal és szenvedélyükkel megteremtették és fenntartották a román repüléstan presztízsét. Ez a nap a polgári repülésben dolgozóké is. A teherszállítóké, akiknek nehéz küldetéseik voltak a COVID-19 világjárvány alatt, a haszonrepülőgépek személyzetéé és a sportrepülőké, akik hozzájárulnak országunk gazdaságának fejlődéséhez és a román repülősport haladásához' - közölte üzenetében az államfő.

Klaus Iohannis szerint a román katonai légierő a hadsereg korszerű erejét képezi. Az államfő emlékeztetett, hogy a légi fegyvernem működőképessége folyamatosan javul, amióta Románia a GDP 2 százakét fordítja védelmi költségekre, illetve új generációs katonai gépeket és hatékony fegyverzetet szerzett be.

Klaus Iohannis kifejezte a megbecsülését és tiszteletét a román repülősök és a légierő tagjainak szakmai teljesítménye, áldozatkészsége és hazafiassága iránt. 'Odaadásotokkal valóságos szenvedéllyé változtattátok a repülés és Románia légterének védelmét. Ez folyamatos felkészülést, edzést és önfeláldozást jelent' - fogalmazott üzenetében az államfő. AGERPRES

Kitüntette Iohannis elnök Markó Bélát
Állami kitüntetésben részesül Markó Béla. Klaus Iohannis államfő kedden írta alá az erről szóló rendeletet.
Iohannis: a kormány és a helyi hatóságok kezeljék abszolút prioritásként a PNRR-be foglalt beruházások megvalósítását
Azzal a kéréssel fordult hétfőn Klaus Iohannis államelnök Florin Cîţu kormányfőhöz, a miniszterekhez, polgármesterekhez és megyei tanácselnökökhez, hogy kezeljék 'abszolút prioritásként" az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformok és beruházások megvalósítását.
Ursula von der Leyent fogadta a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő
Az Európai Bizottság (EB) elnökét, Ursula von der Leyent fogadta hétfőn a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő.
Cookie