×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Iohannis: a kormány és a helyi hatóságok kezeljék abszolút prioritásként a PNRR-be foglalt beruházások megvalósítását

2021.09.27 - 19:03
Megosztás:
Iohannis: a kormány és a helyi hatóságok kezeljék abszolút prioritásként a PNRR-be foglalt beruházások megvalósítását
Azzal a kéréssel fordult hétfőn Klaus Iohannis államelnök Florin Cîţu kormányfőhöz, a miniszterekhez, polgármesterekhez és megyei tanácselnökökhez, hogy kezeljék 'abszolút prioritásként" az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformok és beruházások megvalósítását.


'A kormánnyal együtt sikerült elérnünk, hogy ezt a tervet jóváhagyják. (...) Ez a terv olyan esélyt jelent, amelyet nem szabad elszalasztanunk, általa Románia gazdasága hatékonyabbá, fenntarthatóbbá válhat, fel tud készülni bármilyen válságra. Ez jelenti az esélyt arra, hogy teljességében korszerűsített Romániát hagyjunk a következő generációkra' - jelentette ki az államelnök az Ursula von der Leyen EB-elnökkel és Florin Cîţu kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, elkötelezett partnere marad a kormánynak, amely az ország fejlesztését tűzte ki célul, és az Európai Bizottság és Ursula von der Leyen elnök támogatásával mozgósítani fogják az üzleti szférát, minden helyi és központi hatóságot, hogy a PNRR Románia számára jelentős siker legyen.

Az Európai Bizottság elnöke hétfőn érkezett Bukarestbe, látogatásának fő célja a romániai országos helyreállítási terv kiértékelésének ismertetése. AGERPRES

Románia évente díjazni fogja a holokauszt oktatásához hozzájáruló személyiségeket
Románia évente díjazni fog egy olyan romániai vagy külföldi személyiséget, aki hozzájárult a holokauszt oktatásához és kutatásához, illetve az antiszemitizmus megelőzéséhez és leküzdéséhez - jelentette be szerdán Malmőben Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis: élő és aktív a nagyszebeni szász közösség
A nagyszebeni evangélikus székesegyház felújítása azt bizonyítja, hogy 'aktív, élő' a város szász közössége - jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis a munkálatok átadása alkalmából tartott istentisztelet után.
Támogatja az államfő az energiaárak korlátozását az idei télen
Egyetért az államfő az energiaárak korlátozásával az idei télen.
Cookie