×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Iohannis: A gazdasági előrejelzések a lehető legoptimistábbak, de kihívásokból sincs hiány a gazdaságpolitikák terén

2021.07.13 - 13:16
Megosztás:
Iohannis: A gazdasági előrejelzések a lehető legoptimistábbak, de kihívásokból sincs hiány a gazdaságpolitikák terén
Üzenetet fogalmazott meg Klaus Iohannis államfő kedden, a Romániai Könyvelők Testülete megalakulásának 100. évfordulója alkalmából.

'A gazdasági előrejelzések a lehető legoptimistábbak, de kihívásokból sincs hiány a gazdaságpolitikák terén. Kiegyensúlyozott reformokat és jelentős beruházásokat akarunk, hogy kézzelfogható előnyöket és konkrét eredményeket érjünk el, ahhoz hasonlóan, ahogy a könyvelők végzik munkájukat gazdaságunkban. Mindannyian tudjuk, hogy a közgazdászok és a könyvelők milyen fontos szerepet játszanak a gazdaságpolitikák megalapozásában, a pénzügyi fegyelem erősítésében, vagy a gazdaság számára szükséges átláthatóság és kiszámíthatóság biztosításában' - olvasható az államfő üzenetében, amelyet Cosmin Marinescu elnöki tanácsos olvasott fel a romániai könyvelők napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen.

Iohannis kihangsúlyozta a minőségi gazdasági és pénzügyi oktatás fontosságát. "Pontosan ezért van szükség az állam, az egyetemek és az üzleti világ közös erőfeszítéseire, hogy a lehető legversenyképesebb, a realitáshoz igazodó oktatási programokat dolgozzunk ki" - írta.

Az államfő elismerően nyilatkozott arról a támogatásról, amit a könyvelők nyújtottak a versenyszférának a járvány idején, többek közt a kényszerszabadságok és a csökkentett munkaidő rendszerének kidolgozásakor. 'Ebben a tekintetben szeretném hangsúlyozni az Önök különleges szerepét és felelősségét a hatékony gazdasági légkör biztosításában" - üzente az államfő.
AGERPRES

Kitüntette Iohannis elnök Markó Bélát
Állami kitüntetésben részesül Markó Béla. Klaus Iohannis államfő kedden írta alá az erről szóló rendeletet.
Iohannis: a kormány és a helyi hatóságok kezeljék abszolút prioritásként a PNRR-be foglalt beruházások megvalósítását
Azzal a kéréssel fordult hétfőn Klaus Iohannis államelnök Florin Cîţu kormányfőhöz, a miniszterekhez, polgármesterekhez és megyei tanácselnökökhez, hogy kezeljék 'abszolút prioritásként" az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt reformok és beruházások megvalósítását.
Ursula von der Leyent fogadta a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő
Az Európai Bizottság (EB) elnökét, Ursula von der Leyent fogadta hétfőn a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő.
Cookie