×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
27 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Szatmárnémeti

Ingyenes táborozásra várják a szatmári gyermekeket

2022.06.23 - 11:10
Megosztás:
Ingyenes táborozásra várják a szatmári gyermekeket
Változatos programok várják a gyermekeket a Nyár másképp keretében Fotó: DAS
A szatmárnémeti Alter Ego Multifunkcionális Központ felhívja a szülők figyelmét, hogy továbbra is várják azoknak a 6 és 12 év közötti szatmárnémeti gyerekeknek a jelentkezését, akik szeretnének részt venni az intézmény Nyár másképp elnevezésű ingyenes táborában.

A központ tárt kapukkal várja az iratkozókat Szatmárnémetiben, a Mirceşti sétány 10. szám alatt hétköznaponként 8:30 és 15:30 között. Érdeklődni telefonon is lehet, a 0361.401.357-es telefonszámon.
A Nyár másképp elnevezésű tábor egyébként három alkalommal is megrendezésre kerül: június 20. és 24., július 18. és 22., valamint augusztus 1. és 5. között. A táborban a programok mindennap 9 és 12 óra között zajlanak majd, a gyerekek pedig számos foglalkozáson: edukatív programokon, játékokon és fejlesztő tevékenységeken vehetnek részt. A szervezők amúgy az olyan praktikus foglalkozásokra is hangsúlyt fektetnek, mint a főzés, a kézügyesség fejlesztése, de lesz üvegfestés, kávészemes tablókészítés és origamihajtogatás is.
A táborokban a csoportos sporttevékenységek sem maradhatnak el, lesz Xbox, hockey és asztali foci is, sőt, a gyerekek az emberi testről és az emberi lélek rejtelmeiről, valamint számos etikettszabályról is többet tudhatnak meg az edukatív programok keretei között.
A foglalkozások ingyenesek, mindössze beiratkozás szükséges, amihez a következő iratokat kell felmutassák a szülők: keresztlevél-másolat, háziorvos által kiállított orvosi igazolás, amiben engedélyezik a gyerek táborban való részvételét, a szülők személyi igazolványának másolata és a házassági bizonyítvány másolata. SZFÚ

Egy évre felfüggesztették a kosárlabdacsapat működését
Meglepő bejelentést tett pénteken a Szatmárnémeti VSK elnöke, Muresán István: nem nevez a következő szezonban a női kosárlabda romániai mezőnyének egyik meghatározó csapata.
Nem szűnik a segítés
Újabb tekintélyes értékű segélycsomag indult el Szatmárnémetiből az ukrajnai Beregszászra. A szatmárnémeti rászorulóknak is jut segítség.
Újabb képzések a munkanélkülieknek
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) a júniusi hónapban is igyekszik az álláskeresők segítségére lenni, hisz ebben a hónapban is több tanfolyamot indít annak érdekében, hogy a munkanélküliek és az állást keresők olyan képesítéseket szerezhessenek, amelyek jelenleg a legkeresettebbek a „piacon”.
Cookie