×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Ingyenes szervizszolgáltatást biztosítanak

2020.04.18 - 09:30
Megosztás:
Ingyenes szervizszolgáltatást biztosítanak
Az Autonet Import indított egy akciót, amihez alkatrész-forgalmazók és szervizek csatlakoztak, és ami arról szól, hogy a koronavírus elleni harcban részt vevő intézmények autóit ingyen javítják.

Mobilitás a hősökért néven kezdődött el egy héttel ezelőtt egy kampány, aminek az a célja, hogy biztosítsák a mentősök, rendőrök, sürgősségiek és csendőrök mobilitását azzal, hogy az ilyen erők meghibásodott járműveit soron kívül és térítésmentesen újra útra lehessen tenni. Az akciót az Autonet Import indította, s ehhez az elsők között az alkatrészgyártók és -forgalmazók közül a Castrol, a Mahle, a Monroe, az NGK, az Osram és a Varta csatlakozott, az autószerelő műhelyek közül pedig az Auto Check Center, az Automeister és a CarXpert tartotta fontosnak részt venni benne. Pár nap múlva a partnerek között tudhatták a Boscht, a Lemfördert, a Schaefflert, a TRW-t, illetve az AutoCrew, a Bosch Car Service és a PointS hálózatok tagjait. Az Autonet Import ezt a példátlan összefogást úgy értékeli, hogy a járműipari szolgáltatási piac tagjai is szem előtt tartják a közérdeket, foglalkoztatja őket az egészségügy, és szolidárisak azokkal, akik nap mint nap közegészségügyi és közrendi feladatokat látnak el.

Ilonczai Tamás, a cég marketingmenedzsere elmondása alapján az Autonet Import szerint azért volt szükség egy ilyen hálózat létrehozására, mert az egészségügyi és rendvédelmi személyzet erőfeszítése fölött nem lehet szemet hunyni, és az ilyen területeken dolgozók teszik a legtöbbet annak érdekében, hogy a mostani állapotnak mielőbb vége legyen. Ki hol tud, ott segít az ilyen helyzetekben, az autóipari szereplők a gyors és ingyenes javításban és az autóalkatrész-pótlásban tudják kivenni a részüket a járvány elleni hatékony harc elősegítéséből. „A jótékonysági kampány elindítása óta már pontosan 10 globális méretű alkatrészgyártó és közel 400 autószerviz csatlakozott a kezdeményezéshez, így képesek vagyunk az ország bármely pontjáról érkező megkeresésnek eleget tenni. A mobilitás most talán fontosabb, mint valaha, illetve fontos, hogy ezek az intézmények az életmentő felszerelések felé irányíthassák erőforrásaikat, ezért a mobilitást mi biztosítjuk számukra, soron kívül” — jelentette ki Ilonczai.

A Mobilitás a hősökért kampány résztvevői egy 200 ezer lejes pénzalapot hoztak létre annak érdekében, hogy biztosítani tudják a felvállalt speciális szervizszolgáltatást. A kezdés óta eltelt egy hétben 9 mentőt, 21 sürgősségi kocsit, 27 rendőr- és csendőrautót javítottak meg az ország 11 megyéjében és a fővárosban. Arad, Buzău, Kolozs, Dâmboviţa, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Prahova, Szatmár, Szeben és Vrancea megyék életmentő és közbiztonsági autói közül kerülhetett sorra több is mostanáig. A várólista nyitott; az olyan intézmények, amelyek aktívan részt vesznek a koronavírus elleni harcban, a 0373.313.130-as telefonszámon jelentkezve lehetnek kedvezményezettjei a Mobilitás a hősökért kampánynak. Minél többen vesznek részt ebben az akcióban, akár szolgáltatóként, akár kedvezményezettként, hozzájárulnak ahhoz, hogy mielőbb véget érjen ez a nem kívánt állapot. A szervezők meggyőződése, hogy összefogással és egymást segítve akármilyen nehézségen gyorsan túl lehet lenni.

GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Alig több mint százan szorulnak kórházi ápolásra
A járványgörbe laposodásának köszönhetően napok óta folyamatosan és jelentősen csökken az intézményes ápolásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, amely pénteken már csak alig valamivel haladta meg a százat.
Cookie