×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Indulhat a forgalom nemsokára a régi főtéren

2023.12.06 - 12:06
Megosztás:
Indulhat a forgalom nemsokára a régi főtéren
A főtér egy pontjában összpontosult mostanra a tennnivaló. (A szerző felvételei)
Nem csak az év közeledik a végéhez, de a szatmárnémeti régi főtéri munka is. Napok kérdése, hogy megindulhasson az autós közlekedés a főtérnek az erre szánt részén.

Az utolsó métereken rakják a kőburkolatot a Vécsey-ház előtt a munkások, a főtér többi részén már helyükön vannak a kövek, készen van a „macskaköves” (Kazinczy) utca is. Mint már írtuk, a végleges főtérlezárás ellenére a Vécsey-ház előtt, a Kazinczy és az A. I. Cuza (Eötvös) utca között lesz kétirányú civil autós forgalom. A park többi részén a kőburkolat gyalogosoknak, bicikliseknek, a tömegközlekedésnek, rendőröknek, mentőknek, tűzoltóknak, az árufeltöltőknek és a célforgalomnak készült, mert a főtér másik három oldalán nem lesz átmenő autós forgalom.

Hétfőn?

Nem hivatalos infónk van arról, hogy állnak tehát azon a főtérszakaszon, ahol lesz civil autós forgalom, a helyzet állása és a munkatempó szerint már jövő héten olyan állapotban lesz a burkolat a park déli oldalán, hogy közlekedhetnek rajta a járművek. A zöldövezet még nincs kész, de az ágyásokban lehet dolgozni úgy is, ha már járnak az autók.

hirek/2023/december/img-4769.JPG
Már tényleg csak pár méter burkolat hiányzik
Közösen döntik el

A nyitás hivatalos időpontja hétfőn fog eldőlni, tudtuk meg Kereskényi Gábor  polgármestertől. Látni kell, hogy tényleg nem jött közbe semmi és az utolsó köve is a helyén van az úttestnek, tette még hozzá az elöljáró. „Egyelőre úgy van megbeszélve, hogy december 11-én fogunk tehát leülni a kivitelezővel és a közlekedésrendészet képviselőivel és közösen döntünk a nyitás időpontjáról.” – mondta.

Princz Csaba

hirek/2023/december/img-4760.JPG
Autóval is járható lesz a Păstrăvului utca felől és felé a déli főtérszelet.
Épül mindkét szatmárnémeti híd
Elhárultak a bürokratikus akadályok a szatmárnémeti hidak építése előtt, zajlik is a munka, egyre „nőnek” a harmadik híd pillérei. Most az a legnagyobb probléma, hogy a gyalogoshíd miért zöld.
Jöhetnek az elektromos buszok!
„EU-s finanszírozással vásárolunk 17 elektromos autóbuszt” – jelentette be közösségi oldalán a szatmárnémeti városvezetés. Lesz építve 23 töltőállomás is ezekhez.
Teljében a tél végi leárazások
Egyre több bolt kezd szezon végi árleszállításba, de egyre kevesebb jelenti ezt be a városházákon, pedig kellene. A szatmárnémeti plázában szinte minden üzlet akciózik, mégis csak hét bolt „akciózásáról” tud a hivatal.