×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Vidék

Imádkoznak és dolgoznak

2020.07.29 - 16:30
Megosztás:
 • Imádkoznak és dolgoznak
  A plébániaudvar, a templom takarítása által volt részük közösségi élményben azoknak a fiataloknak, akik bekapcsolódtak a „tettek napja” kezdeményezésbe.

  Hetedik alkalommal rendezte meg a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodája a tettek napját, arra hívva meg a fiatalokat, hogy munkájukkal segítsék plébániaközösségüket. A tevékeny segítségnyújtás ugyanakkor alkalmat nyújtott a találkozásra, az élmények gyűjtésére, a közös imára is.

  Idén a nagymajtényi Nagyboldogasszony, a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária, a pusztadaróci Szent József, a munkás és a kaplonyi Páduai Szent Antal egyházközösségek fiataljai kapcsolódtak a kezdeményezéshez. Előbbi három közösség temploma körül július 25-én gyűltek össze a fiatalok, hogy elvégezzék azokat a maguk által kitűzött feladatokat, amelyek által szebbé tehetik környezetüket.

  Nagymajtényban a plébánia kertjét, udvarát tisztították, gyomtalanították, a Fatimai Szűz Mária-plébániához tartozó fiatalok a templom körüli udvart seperték, a templomot és a hittantermet takarították és fertőtlenítették, a pusztadaróciak pedig a templomkertet gyomtalanították.

  A fiatalok mindenhol lelkesek voltak; mint elmondták, hiányzott már nekik a találkozás, a közösségi élmény, hiszen az eltelt hónapokban még osztályközösségeiktől is távol kellett lenniük.

  A tettek napja részeként a kaplonyi fiatalok augusztus 1-jén a Szent Imre közösségi házat takarítják majd ki, a temető egykori deportáltak hamvait őrző parcellájánál tisztogatnak, illetve a Cinke utcai útszéli keresztet is megtisztítják, a kerítését pedig lefestik majd.

  Cookie