×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Ilyen még nem volt: néptánc flashmob lesz a karácsonyi vásárban

2023.12.05 - 19:09
Megosztás:
Ilyen még nem volt: néptánc flashmob lesz a karácsonyi vásárban
Különleges ajándékkal kedveskednek a városnak és a szatmáriaknak a megyebeli néptáncosok csütörtökön kora este — több mint 50-en táncolnak be a karácsonyi vásárba és járják a mezőségit.

Voltak már flashmobok, azaz villámcsődületek Szatmárnémetiben, de olyanra még nem volt példa, amilyen a Szamoshát Néptáncegyüttes „fejéből” pattant ki, és amilyennel a szatmáriakat készülnek meglepni december 7-én, csütörtökön, 19 órától a karácsonyi vásárban. 

„Ez az időszak a néptáncosok számára, fellépésileg, amolyan pihenő, hiszen nincsenek szabadtéri rendezvények, adventben táncházak sem — s valahogy innen indult az elképzelés, hogy az ünnepre készülődve ajándékozzuk meg a várost és a szatmáriakat egy közös tánccal a vásárban. Nem csak mi, a Szamoshát, hiszen megkeresésünkre igent mondott a Röpike, a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák, az avasújvárosi Bokréta, a börvelyi Gyöngyvirág, és a szilágyszéri Kukurók is — ami több mint 25 párt, vagyis több mint 50 néptáncost jelent. Ám hogy el is térjünk a megszokottól, nem a színpadon lépünk fel, hanem betáncolunk a vásárba és a karácsonyfa körül járjuk a mezőségit, természetesen népviseletekben. Ugyanakkor azt is szeretnénk, ha a vásárban jelenlévők, akik ismerik a lépéseket, megjön a kedvük a muzsikára, becsatlakoznának a villámcsődületbe.” — magyarázza a néptáncegyüttest vezető, ötletgazda Kispál Nándor, de több részletet nem árul el a meglepetésről. Viszont reméli, hogy csütörtökön este 7-től minél többen lesznek az új központban, hogy nézői és résztvevői legyenek ennek a rendhagyó ajándéknak. 

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!