×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Gong

Illúziók Stand-up — rendhagyó helyszínen lesz a bemutató

2022.01.30 - 15:25
Megosztás:
Illúziók Stand-up — rendhagyó helyszínen lesz a bemutató
Február 11-én tartja következő bemutatóját a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

Különleges helyszínen, az Iparosotthon egy eddig főként kiállításoknak otthont adó termében lesz látható az Illúziók Stand-up című előadás a társulat színésze, Frumen Gergő rendezésében. A darab nem teljesen ismeretlen a szatmári közönség egy részének, hiszen 2020-ban élőben közvetített, online felolvasószínházi előadás készült a kortárs orosz író művéből.

„Az online felolvasó változat sikere csak megerősített abban, hogy színpadra kell állítanunk ezt a darabot. Azóta persze sok minden történt a világgal, velünk, de a lényeg változatlan. Négy totálisan különböző, fantasztikus színésszel dolgozunk ezen az előadáson, akik különböző humorral, különböző látásmóddal rendelkeznek a világról, ahogy az általuk életre keltett mesélők alakjai is. Párkapcsolat, barátság — az az igazi nagy — és szerelem — talán az az igazi nagy —, de legfőképpen az ember, a maga esendő és nagyon is szerethető mivoltában. Hát ilyen és ehhez hasonló titkokba fognak beavatni minket…
Továbbra is úgy érzem, hogy egyre inkább ezt kérjük a színháztól, hogy meséljen nekünk másokról, magunkról — ezt már ki-ki döntse el maga —, de a lényeg, hogy talán ebben a viharos 21. században is utazhatunk egy kicsit, együtt a közönséggel. Annyit azért elárulok, hogy reményeink szerint, ahogy a való életben is, lehet majd kacagni, sírni, fellélegezni, vagy éppen felkiáltani magunkban, hogy: azt az ebugattát, erre aztán nem gondoltam volna!” — mondja az előadás rendezője.

Két nő és két férfi: négy fergeteges előadóművész lép a színpadra ezen a különleges estén, hogy édes-bús történeteikkel egy közös utazásra hívják önöket. Élet, halál, szerelem és más bonyodalmak, fanyar humorral megfűszerezve.

Viripajev — a világhírű orosz drámaíró — rendkívül érzékeny, modern szerző, aki úgy képes mai hangon szólni, hogy közben az emberi lélek kortalan dicsőségét élteti. Illúziók című drámájában csodás hősöket kelt életre, akik kimondott és ki nem mondott igazságok, rút és gyönyörű hazugságok között táncolnak — téren és időn át. De figyelem, a nézőnek és a szereplőknek is résen kell lenniük, hiszen ahogy az életben, itt is csak abban lehetünk biztosak, hogy semmi sem biztos.

Az előadás szereplői Moldován Blanka, Kovács Nikolett, Varga Sándor és Diószegi Attila. A produkció rendezője és díszlettervezője Frumen Gergő, jelmeztervezője Szabó Anna, díszlettervező-konzultánsa Fornvald Gréti, ügyelője pedig Szabó Ritta.

Az előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában hétköznaponként 10 és 17, szombaton pedig 10 és 13 óra között. Online jegyvásárlás: biletmaster.ro. A rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.
A társulat kéri továbbá, hogy a járványügyi korlátozások miatt kizárólag olyanok váltsanak jegyet, akik rendelkeznek zöldigazolvánnyal, azaz a COVID-19 elleni védettséget igazoló okirattal, ugyanis csak annak alapján léphetnek nézők a színház nézőterére.

Illúziók Stand-up — rendhagyó helyszínen
Február 11-én tartotta legújabb bemutatóját a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. Az Illúziók Stand-up című előadást Frumen Gergő rendezte.
Felismerjük egymást, a másikban önmagunkat
Február 11-én, pénteken 19 órától az Iparosotthonban mutatják be Ivan Viripajev kortárs orosz szerző Illúziók Stand-up című előadását Frumen Gergő rendezésében. Az alábbiakban a rendezővel beszélgettünk az előadásról, illetve a szereplőkkel való együttműködésről.
Illúziók, élőben a Facebookon
A járványügyi intézkedések miatt nem lehet színházi előadásokat tartani, így a Havi Dráma SzatmárON felolvasószínházi sorozat legfrissebb darabja online, a Havi Dráma SzatmárOn Facebook-oldalon és természetesen a Harag György Társulat Facebook-oldalán élőben lesz látható november 7-én, szombaton 19 órától.