×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Illegális hulladéklerakókat „jutalmaztak”

2022.01.10 - 09:23
Megosztás:
Illegális hulladéklerakókat „jutalmaztak”
Fotó: A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség FB-oldala
Január 6-án a szaniszlói önkormányzat értesítette az Országos Környezetvédelmi Őrség Szatmár megyei kirendeltségének munkatársait, mivel tetten értek egy polgárt, aki a község területén hulladékot pakolt le.

A hatóságok azonosították az illetőt, és a 2008/1061-es sürgősségi kormányhatározat alapján 15 000 lejre bírságolták, s kiegészítő büntetésként a járművet is lefoglalták, mellyel a hulladékot szállította. Később egy másik magánszemélyt is azonosítottak, aki a helyszínre érkezett, hogy a városi vegyes hulladékot lepakolja ugyanazon a területen. Az illetőt 30 000 lejre bírságolták, s ez esetben is elkobozták a járművet.

A környezetvédelmi őrség munkatársai ismételten felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy az illegális szemétlerakás tilos, és súlyos pénzbírságot von maga után. A törvény értelmében bírságolhatnak a környezetvédelmi őrség, az erdészeti őrség, a helyi önkormányzatok, a helyi rendőrség, illetőleg az országos rendőrség munkatársai, de a csendőrök is. A szabálysértésen ért polgárok a borsos pénzbírság mellett járműveik elkobzására is számíthatnak. S.B.

 

A beutazási formanyomtatvány kitöltésének elmulasztása miatt kirótt bírságok eltörlését előíró törvénytervezetet kezdeményezett az USR
A beutazási formanyomtatvány kitöltésének elmulasztása miatt kirótt bírságok eltörlését szorgalmazza a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR). Az alakulat törvénytervezetet kezdeményezett erről.
Összesen 195.000 lejre bírságolt energiaszolgáltatókat a fogyasztóvédelem
Összesen tíz bírságot szabott ki 195.000 lej értékben az áram- és a gázszolgáltatókra az elmúlt napokban végzett ellenőrzései nyomán az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) energiaparancsnoksága - közölte hétfőn az intézmény.
Az ANRE 400 ezer lejre bírságolta az Enel vállalatot a jogtalanul magas földgázszámlák miatt
Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) 400 ezer lejre bírságolta az Enel vállalatot az energiadrágulás kompenzálásáról és az árplafon bevezetéséről szóló törvény megszegése miatt - közölte hétfőn az intézmény.
Cookie