×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Igluval a Covid ellen

2021.11.09 - 11:11
Megosztás:
Igluval a Covid ellen
Újításokkal lehet csak védekezni a járvány miatt bevezetett megszorítások okozta vendég-hiány ellen.

Minden leleményüket be kell ma vessék a vendéglátósok, ha túl akarják élni ezt a számukra nehéz, megszorításokkal és tiltásokkal teli időszakot. Nemcsak a járványidőszakra gondolva, iglu-szerű, zárt, de terasznak számító kuckókat telepített bisztrója elé egy szatmárnémeti vállalkozó. Ínséges idők járnak ilyenkor a vendéglátóipari egységekre, csak oltási korlátozásokkal lehet ezeket beltérben, de akár teraszon is látogatni. A Szatmárnémetiben is kevés oltott miatt a korábbi vendéközönség 30-40 százalékára számíthatnak az éttermek, úgyhogy minden lehetőséget meg kell ragadniuk, ha túl akarják élni ezt az időszakot.

Fűthető, szellőztethető

A romániai szakkereskedelemben bárhol megtalálható iglu-sátor nagyon praktikus, hiszen fűthető, szellőztethető, jobban véd a téli időjárás viszontagságai ellen, mint egy fedett és részben zárt klasszikus terasz. Befér egy négy–öt fős társaság, ha úgy adódik dohányozni is lehet a PVC borítás alatt, mert ablak is nyitható ezen és a plafonon is van egy rejtett szellőzője. A fűtőrendszer külön szerelendő bele, de erre elő van a fémszerkezet készítve, de egy viszonylag kis kapacitású, rezsó-szerű eszközzel akár mínusz tíz fokban is felfűthető annyira, hogy egy pólóban is el lehet a plasztik gömbigluban üldögélni.

Vendégcsalogató

A szatmárnémeti régi főtéri kávézó-bisztró elé kitett alkalmatosságokkal nem titkolt célja az üzemeltetőnek több vendégre szert tenni a járványidőszakban, illetve elébe megy a várhatóan december elején kezdődő karácsonyi vásárnak, amikor várhatóan többen fognak jönni-menni a főtéren. Segíteni fog a beruházás megtérülésében az is, ha elkezdődik végre a régi főtér felújítása és csökken az autós forgalom, viszont gyarapodik a gyalogosforgalom a központi park közül.

Princz Csaba

 

3 ezrelék fölött a megye fertőzöttsége
A legfrissebb tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában összesen 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel pedig megyénk fertőzöttségi szintje átlépte a 3,04 ezreléket.
Nem! a lovagoknak Szatmárnémetiben
Ma kezdődik Erdődön a Mediev Art Fest középkori hangulatú fesztivál. Szatmárnémetibe is becsempészték volna az eseményt egy régi központi felvonulással, de nem kaptak rá engedélyt a városházáról.
Zsadány: Maradnak a betontömbök az átkelőnél
Végleg dugába dőlni látszik az „egy óra alatt kivitelezhető megoldás.” Jelen állás szerint soha nem lesznek elvíve a betontömbök a szatmárzsadányi vasúti átkelőtől. Nincs törvényes lehetőség.
Cookie