×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Igluval a Covid ellen

2021.11.09 - 11:11
Megosztás:
Igluval a Covid ellen
Újításokkal lehet csak védekezni a járvány miatt bevezetett megszorítások okozta vendég-hiány ellen.

Minden leleményüket be kell ma vessék a vendéglátósok, ha túl akarják élni ezt a számukra nehéz, megszorításokkal és tiltásokkal teli időszakot. Nemcsak a járványidőszakra gondolva, iglu-szerű, zárt, de terasznak számító kuckókat telepített bisztrója elé egy szatmárnémeti vállalkozó. Ínséges idők járnak ilyenkor a vendéglátóipari egységekre, csak oltási korlátozásokkal lehet ezeket beltérben, de akár teraszon is látogatni. A Szatmárnémetiben is kevés oltott miatt a korábbi vendéközönség 30-40 százalékára számíthatnak az éttermek, úgyhogy minden lehetőséget meg kell ragadniuk, ha túl akarják élni ezt az időszakot.

Fűthető, szellőztethető

A romániai szakkereskedelemben bárhol megtalálható iglu-sátor nagyon praktikus, hiszen fűthető, szellőztethető, jobban véd a téli időjárás viszontagságai ellen, mint egy fedett és részben zárt klasszikus terasz. Befér egy négy–öt fős társaság, ha úgy adódik dohányozni is lehet a PVC borítás alatt, mert ablak is nyitható ezen és a plafonon is van egy rejtett szellőzője. A fűtőrendszer külön szerelendő bele, de erre elő van a fémszerkezet készítve, de egy viszonylag kis kapacitású, rezsó-szerű eszközzel akár mínusz tíz fokban is felfűthető annyira, hogy egy pólóban is el lehet a plasztik gömbigluban üldögélni.

Vendégcsalogató

A szatmárnémeti régi főtéri kávézó-bisztró elé kitett alkalmatosságokkal nem titkolt célja az üzemeltetőnek több vendégre szert tenni a járványidőszakban, illetve elébe megy a várhatóan december elején kezdődő karácsonyi vásárnak, amikor várhatóan többen fognak jönni-menni a főtéren. Segíteni fog a beruházás megtérülésében az is, ha elkezdődik végre a régi főtér felújítása és csökken az autós forgalom, viszont gyarapodik a gyalogosforgalom a központi park közül.

Princz Csaba

 

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
A koronavírus omikron-változatának új alfaját tanulmányozzák a szakértők
A szakértők az omikron-vírusváltozat néhány hete megjelent, számos kérdést felvető új alfaját tanulmányozzák - írja az AFP és a Reuters. Bár a francia egészségügyi miniszter szerint az új alfaj "a lényegen nem változtat", a még nem teljesen ismert jellemzői bizonyos kérdéseket vetnek fel.
Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
Cookie