×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Sport

Ifi-BL-re alapozó csapattal ikszeltek

2022.08.04 - 11:00
Megosztás:
Ifi-BL-re alapozó csapattal ikszeltek
Az újonc Răzvan Dulap és a 17 éves Horváth Dániel is betalált szerda késő délután a nagykárolyi alakulat krasznak felkészülési mérkőzésén, amit a nagykárolyi csapat Románia legjobb U19-es alakulata ellen játszott. Hétfőtől edzőtáborba vonul a Victoria.

Négy gólos második félidőt hozott az első Liga 3-as idényére készülő Nagykárolyi VSK Victoria csapatának szerda késő délutáni barátságos mérkőzése, amit a szilágysági Krasznán játszott a ifjúsági Bajnokok Ligájára készülő FK Csíkszereda U19-es legénysége ellen – ugyanebben a felállásban egyébként a csíkiek második csapata a következő idényben a Liga 3-ban is szereplni fog.

2–0-ra vezettek
Marius Botan edző alakulatának ez volt a harmadik felkészülési mérkőzése, és egy győzelem és egy vereség mellett ez volt az első döntetlen. Viszont a játékoskeret folyamatosan alakul, de az újoncok bizonyítanak. Legalábbis Răzvan Dulap góllal mutatkozott be a nagykárolyiak csapatában: a második félidő elején jegyzett fejesgóljával 1–0-ra vezetett a Viki.
Nem sokkal később a 17 éves Horváth Dávid használt ki egy helyzetet, és növelte kettőre a nagykárolyiak előnyét (2–0), a folyatásban viszont két gyereke hibából a csíkiek egyenlítettek, így 2–2-es döntetlennel zárult a mérkőzés.
„Sok helyzetünk volt, de csak kettőt tudtak kihasználni a fiúk. Összeségében lehetett volna jobb is ez a meccs, de sajnos a pálya minősége sem engedte, hogy esztétikusabb játékot mutassunk” – értékelt Botan.

Két ifi újonc
A nagykárolyi fiatal szakvezető egyébként ezen a mérkőzésen már két csapatra való játékossal készülhetett, így a szünet után csapatcsere történt. Ehhez kellett, hogy fellépüljön a sérülésből, és vállalja a játékot az elmúlt szezon csapatkapitánya, Tilinger Dániel, de a Szatmárnémeti VSK-tól szerződött Luca Tincău is bemutatkozhatott a Victoria mezében. 
Ugyanakkor két ifi játékos érkezett próbajátékra. A 18 éves Nicola Tafa a Szatmárnémeti Someșul neveltje, majd Cristian Popa vezetőedző irányítása alatt fél idényt játszott a Vetési Viitorul elitligás csapatában, az elmúlt szezonban pedig Dacian Nastai edző „mély vízbe dobta” a srácot, és a Liga 3-as Szilágysomlyói Sportul csapatában is bemutatkozott.
A 17 éves Haller Dominik a Kálmándi Schwabentől érkezett próbajátékra, most bizonyítania kell, hogy megállja a helyét egy divíziós csapatnál is. 

Nelsont marasztalnák 
Ugyanakkor maradt a Victoriánál a nigériai Kwuebuka Nwokoecha Nelson, aki még tavasszal érkezett Ukrajnából, de zöldkártya hiányában nem tudta leigazolni a nagykárolyi alakulat. Ez utóbbi akadály most elhárult, de egyéb bürokratikus akadályok miatt még mindig nem nevezhetik a csatárt a Viki keretében.
A nagykárolyi „zebráknak” egyébként ismét borult a felkészülési programja, hiszen erre a hétvégére tervezett meccsük is elmarad. A lennedő csoporttárs Máramarosszigeti VSK ugyanis nem tudja fogadni a Victoriát, a Tisza-parti város csapatában ugyanis egyelőre a káosz uralkodik. Múlt héten a Cigánd SE elleni találkozó maradt el a vendégek gondjai miatt. Ezért Botan legénysége egymás elleni iskolameccset fog játszani, hétfőtől pedig helyi szintű edzőtábor kezdődik. Ez idő alatt a Vetési Viitorullal és az Érmihályfalvi Unireával játszik majd egy-egy felkészülési mérkőzést.

LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEN

Nagykárolyi VSK Victoria – FK Csíkszereda II (U19) 2–2 (0–0)

Nagykárolyi gólszerzők: Dulap, Horváth.
Victoria, 1. félidő: Görbe – Bîrle, Dulap, Ritli, Aspru, Tilinger, Silaghi, Kinczel, B. Nyilvan, Tafa, Marinaș
Victoria, 2. félidő: Mitracica – Negreanu, Tincău, Moș, Ghiarfaș, Haller, Benze, R. Nyilvan, Horváth, Zbona, Nelson.
Vezetőedző: Marius Botan.

Pesek Attila

Kemény fizikai edzés után jó meccs a vetésiek ellen
Nem kíméli legénységét Marius Botan vezetőedző, és két nap kemény fizikai edzés után szerdán felkészülési mérkőzésen küldte pályára tanítványait, amit a Nagykárolyi VSK Victoria meg is nyert 3–2-re a Vetési Viitorul ellen.
Nagyon elverte a Oașult az SZVSK
Nehezen értékelhető a Liga 3-as álmokat dédelgető Oașul teljesítménye a szerda késő esti felkészülési mérkőzésen, az SZVSK pedig visszafogta magát, és csak 11 gólt vágott ellenfelének.
Véget ért az edzőtábor, még másfélhét az első tétmeccsig
Itthon folytatja a felkészülést a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata, amely július 25. – augusztus 5. között Csíkszeredában alapozott az augusztus 27-i idényrajtra.
Cookie