×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Idén már 356 esetben jelezték medve jelenlétét lakott területen Hargita megyében

2021.08.30 - 12:33
Megosztás:
Idén már 356 esetben jelezték medve jelenlétét lakott területen Hargita megyében
Az év elejétől 356 lakossági bejelentés érkezett lakott területek közelében tartózkodó medvékről a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség diszpécserszolgálatához.

A Hargita megyei rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a 112-es egységes segélyhívószámon érkezett bejelentések mindegyike nyomán csendőröket küldtek ki a helyszínre elkergetni a vadállatokat a településekről.

A közlemény szerint péntektől vasárnapig összesen kilenc bejelentést kaptak medvék jelenlétéről Borszékről, Bencédről (Benţid), Tusnádfürdőről, Gyergyószentmiklósról, Gyergyóhollóról (Corbu) és Balánbányáról.

Pénteken három bejelentés érkezett medvék jelenlétéről Borszékről és a Csíkszentsimonhoz tartozó Bencédről. Amire csendőrjárőrök a helyszínre értek, a vadállatok már távoztak a településekről.

Szombaton Gyergyóhollóról és Tusnádfürdőről érkezett egy-egy lakossági bejelentés. Az csendőrjárőrök azonban ezúttal sem találtak a jelzett helyszíneken és ezek közelében medvét. A gyergyóhollói panaszos szerint a háza udvarán lévő almafáról lehulló gyümölcs csábította oda a nagyvadat.

Vasárnap további három esetben kérte a lakosság a hatóságok segítségét medve jelenléte miatt. Az első hívást egy Gyergyószentmiklóshoz közeli esztena juhászától kapták, aki arra panaszkodott, hogy egy nagyvad rátámadt az egyik borjújára. Amire a csendőrök a helyszínre értek, a medve már elmenekült.

A további vasárnapi bejelentések a Gyergyóhollóról és Balánbányáról érkeztek, de a riasztott csendőrök egyik esetben sem találtak a helyszínen medvét. Hétfőn hajnalban pedig egy csíkszentmihályi asszony kérte a hatóságok segítségét, mert egy medve hatolt be a kertjébe, de a vadállat már nem volt ott, amire a csendőrök kiértek. AGERPRES

Havazik Hargita megyében, bevetették az úttisztító gépeket
Bevetették kedden az úttisztító gépeket több Hargita megyei útszakaszon, miután havazott a magasan fekvő térségekben.
Hunyad megye: medve támadt egy juhászra, súlyos sérülésekkel került kórházba a 33 éves férfi
Medve támadt egy 33 éves bosorodi (Hunyad megye) juhászra a Szereka (Sereca) település közelében fekvő domboldalon. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett a fején és az arcán.
"Hééé, medve!", üzente az ISU munkatársa a brassóiaknak a RO-ALERT rendszeren keresztül; belső vizsgálat indult az ügyben
Belső vizsgálatot rendelt el a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vezetősége, miután az intézmény diszpécserszolgálatának egyik munkatársa az 'Ursul baaa!" ('Hééé, medve!') szavakkal kezdődő üzenettel figyelmeztette a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül egy medve jelenlétére a megyeközpontban.
Cookie