×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Vidék

Idén is tűzoltó quadon érkezik a Mikulás Avasújvárosba

2023.11.29 - 17:03
Megosztás:
Idén is tűzoltó quadon érkezik a Mikulás Avasújvárosba
Szombaton délután nyit az avasújvárosi karácsonyi vásár — több helyi termelő portékáival, mint tavaly —, egy hét múlva ide érkezik a Mikulás, természetesen most is tűzoltó quadon, s majd itt mutatják be ünnepi műsorukat a helybeli diákok is.

Utolsó száz méteren az ünnepvárás előkészületei Avasújvárosban, a központban már áll az adventi koszorú, a díszfények is helyükön — sőt, már fel is gyúltak, ugyanis a közvilágítási hálózatra vannak rácsatlakoztatva. „A kormány szigorításai miatt sajnos semmilyen új  fénydíszre nem költhettünk most — szerencsére a gyermekek ennek is nagyon örvendenek, és ez a lényeg, hiszen elsősorban nekik szól.” — mondja Majláth Gábor polgármestertől. Hozzátéve azt is: sokadik alkalommal szervezik meg a karácsonyi vásárt, de a cél változatlan: megteremteni a közös ünnepvárás hangulatát, lehetőséget biztosítani a községbeli gyermekeknek, hogy az egész közösségnek bemutassák tudásukat; lehetőséget teremteni a községbelieknek a találkozásra, kötetlen beszélgetésre, egy kis kikapcsolódásra. 

hirek/2023/november/d-3.jpg


A karácsonyi vásár faházikói is kihelyezve várják a december 2-i, szombat délutáni nyitást — a nyolc házikóban kilenc árus kínálja majd portékáit hétvégente, szigorúan csak saját termékeiket; forralt borral, sült kolbásszal, hájas tésztával és egyéb finomságokkal várják az újvárosiakat és nem csak, illetve itt zajlanak majd karácsonyig a kulturális rendezvények is. 

December 10-én, vasárnap, 17 órára ide hívják a Mikulásvárásra a község gyerkőceit s a Nagyszakállú be is robog majd, méghozzá idén is tűzoltó quadon. „Szállingózik most ugyan a hó, de ez elenyésző mennyiség s ki tudja, a nagy napon hull-e egyáltalán pár pihe. Mivel szánkón nem érkezhet, gyalog mégannyira sem, ezért idén is a négykerekű motorra pattan.” – magyarázza a polgármester, hozzátéve: meglepetésekkel is készülnek a gyermekek számára, azt viszont nem árulhatja el, hogy ezek mik lesznek, hiszen a meglepetés attól meglepetés, ha nem tudnak róla előre.

hirek/2023/november/a-9.jpg

December 16-17-én szintén a vásárba hívják – várják a községbelieket, ekkor lépnek fel ugyanis az általános iskola egy – négy, valamint öt - nyolc osztályos magyar és román tagozatos diákjai közösen  ünnepi műsorukkal, illetve saját készítésű, a téli ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakat lehet majd vásárolni tőlük az iskolások karácsonyi vásárában, maga a vásár pedig december 23-án zárja képzeletbeli kapuit.

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/november/b-5.jpg