×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Vidék

Idén is Érmindszenten emlékeznek Ady Endrére

2023.11.16 - 18:01
Megosztás:
Idén is Érmindszenten emlékeznek Ady Endrére
A hagyományokhoz igazodva az Ady Endre születésnapjához legközelebb eső hétvégén rendezik meg az immár klasszikussá vált érmindszenti zarándoklatot.

Szülőfalujában emlékeznek tisztelői november 18-án, szombaton a 146 évvel ezelőtt született költőre.

A tervezett program szerint a megemlékezés a helyi református templomban kezdődik délelőtt 10:00 órától, ahol ökumenikus istentiszteletet tartanak. Igét hirdet, Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke.

Az istentiszteletet követően, 10:30 órátóll ünnepi műsort tekinthetnek meg az egybegyűltek, majd 11:00 órától a költő szülőházának udvarán tartott megemlékezéssel és koszorúzással zárul az ünnepség.

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/november/ermindszent.webp

Hírszerkesztő

Emlékezzél vissza az egész útra!
„Aki él, az mind, mind örüljön,/ Mert az Élet mindenkinek/ Kivételes, szent örömül jön” — születésének 144. évfordulóján hajtottak főt Ady Endre emléke előtt a hagyományos és rendhagyó zarándoklaton.
Ady-zarándoklat
Az Adyfalvi Református Egyházközség és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) november 20-án tart Ady-megemlékezést Érmindszenten a költő születésének 144. évfordulója alkalmából.
Irodalmi-honismereti kvíz középiskolásoknak
A Szatmár Megyei Múzeum Kulturális Turisztikai Irodája líceumi diákok (XI–XII. osztályosok, de akár X.-esek is) számára hirdet irodalmi-honismereti kvízt, melyre Szatmár megyei diákok jelentkezését várják.