×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Egészség

Idén divatosak a könnyű nyári ruhák

2013.05.08 - 08:35
Megosztás:
Idén divatosak a könnyű nyári ruhák

A 2013-as tavaszi és nyári divatról kérdeztük Popa Zsolt fiatal szatmári dizájnert, arról, hogy milyen típusú ruhadarabokat tud ajánlani a hölgyeknek és uraknak a következő hónapokra. Válasza szerint divatosak az élénk színek, de a fehér is hódít.

 

A 2013-as tavaszi/nyári divatot a szellős, könnyű, finom alapanyagú ruhák jellemzik, a színek tekintetében pedig az élénk, sugárzó színek a divatosak, és rengeteg fehér, kezdte tájékoztatását Popa Zsolt divattervező. „A 2013-as év nem tartogat nagyobb újítást a divatban, jellemzőek az összeszedett megjelenést garantáló, szemet gyönyörködtető ruhadarabok és a különböző minták” — mondja a dizájner. A minták között megtalálható a nyomott minta, a geometrikus formák, a cikkcakkok, a csíkok, míg az anyagok tekintetében az áttetsző muszlin, a selyem, melyek titokzatos, nőies megjelenést kölcsönöznek, ugyanakkor megjelenik a bőr a felső ruházaton is, nemcsak a kiegészítőkben. Ami a színeket illeti, idén nagyon divatos a zöld (annak minden árnyalata), a mandarin, a pipacsvörös, a kék (annak minden árnyalata), a lila, a pink, a púderszínek, a bőrszín, a pasztellszínek. A neonszínek 2013-ban is közkedveltek a fiatalok körében.

Ruhamustra

Idén is trendiek a maxiruhák, melyek hosszúak, légiesek, nyáriasak. Az alacsony hölgyeknek azt ajánlja a szakember, hogy a hosszú ruhát viseljék magas sarkú cipővel, a magasak viszont lapos sarkú szandállal hordhatják. A virágmintás ruhák szintén divatosak, a teltebb nőknek apró mintás anyagok, a vékonyaknak nagy minták ajánlottak. A kis fekete ruhák örökzöld darabok, melyeket hatalmas fémkiegészítőkkel, fémes hatást keltő cipőkkel ajánlott viselni. Közkedveltek a fehér csipkeruhák, melyek retró, romantikus hangulatot teremtenek, gyöngyös, kristályos ékszerekkel mutatnak jól. Ebben az esztendőben jól mutat minden, ami csíkos, a telt nőknek a hosszanti csíkos ruhadarabok ajánlatosak, míg a vékony nőknek minden típusú csík jól áll. A fürdőruhák terén az állatminta, a csíkok, a virágminta, a geometrikus minták, az afrikai minták a divatosak. A kiegészítők tekintetében az egyszerűbb darabok ajánlottak. A kétrészes fürdőruhák esetében a mellbőséget szélesítő pánt nélküli darabok a közkedveltek. A klasszikus fekete-fehér fürdőruhák szintén divatosak, melyek viselése piros kiegészítővel ajánlott. Az egyrészes fürdőruhák tekintetében a V alakú nyakkivágás és a magas kivágású alsó rész hódít teret, mely optikailag megnyújtja az alakot. A cipők tekintetében a lapos szandáloktól a magas sarkú cipőig minden divat, a telitalpú (platformos) darabokat a strandra ajánlja a dizájner. A cipők díszítésére idén főleg gyöngyöket használnak. A színes cipők és a velúr, kőmosott anyagok szintén divatosak.

Férfidivat

Bár a férfidivatról általában kevés szó esik, a divat világában jelentős szerepet kapnak a férfiruha-darabok. A férfiak esetében a punkos, fényes-diszkós, virágos-hippis s a jól öltözött úrifiús stílusokat különbözteti meg a divatszakma, tájékoztatott Popa Zsolt, akitől megtudtuk az extravagancia és a letisztultság közötti egyensúly jellemzi a férfidivatot 2013-ban. A friss színek és könnyű anyagok a ’70-es és a ’90-es évek divatját élesztik fel. A bolondos színek mellett a hűvös árnyalatok is megjelennek: akvamarin, acélkék, fagyos piros, fehér. Idén slágerdarab a sportos zakó, mely chinovar nadrággal, ¾-es nadrággal, hosszú nadrággal, nyomatos mintás ingekkel hordható, viselőjének lezser, fiatalos külsőt kölcsönözve.

 

Cookie