×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Belföld

Hóviharok okoznak fennakadást a közlekedésben az ország hegyvidéki részein

2023.11.12 - 14:13
Megosztás:
Hóviharok okoznak fennakadást a közlekedésben az ország hegyvidéki részein
Hóviharok okoznak fennakadást a közlekedésben vasárnap Románia hegyvidéki részein, az ország más térségeiben az erős szél által kidöntött fák akadályozzák a gépkocsiforgalmat

Vasárnap reggelre az ország több megyéjében jelentős mennyiségű hó hullott a hegyekben, több utat nem sikerült időben letakarítani. A hó miatt turisták - köztük magyarországi kirándulók - rekedtek Bihar megye népszerű kirándulóhelyén, a Pádis-fennsíkon.
A térségbe vezető utat 25 centiméteres hótakaró borítja, az erős szél több fát az úttestre döntött, tovább akadályozva a közlekedést. Mircea Malan, a Bihar megyei tanács alelnöke közölte: csapataik órák óta dolgoznak az akadályok elhárításán.

Hó borítja Hargita megye hegyvidéki útjait is, az útügyi hatóság Brassó területi igazgatósága szerint a Bucsin-tetőn, Borszék, a Gyilkos-tó térségében és Hargita-fürdőn is havazott. A székelyföldi megyében másodfokú viharriasztás van érvényben.
Parajd közelében a mentőalakulatok közbelépésére volt szükség, miután egy fa gépkocsira zuhant, a jármű vezetője kisebb sérüléseket szenvedett.

Dolgoznak a hókotrógépek az Erdélyt Moldvával összekötő Borgói-hágón is, ahol helyenként 10 centiméteres a hótakaró és az úttestre kidőlt fák is akadályozzák a gépkocsiforgalmat.
Az ország számos megyéjében vasárnap estig másodfokú vihar- és szélriasztás van érvényben.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!