×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
11 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Honismereti kirándulásokra pályázhatnak a Kárpát-medencei középiskolai osztályközösségek

2021.05.02 - 15:42
Megosztás:
Honismereti kirándulásokra pályázhatnak a Kárpát-medencei középiskolai osztályközösségek
Fotó: rakocziszovetseg.org
A Rákóczi Szövetség a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjához és a Nemzeti Újrakezdés Évéhez kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére — tájékoztatta szerkesztőségünket Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

A pályázat célja, hogy a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolai osztályközösség keressen fel belföldi honismereti kirándulások keretében olyan helyszíneket, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak.

A pályázaton 300 000 forint keretösszegű utazási támogatás nyerhető el. A pályázat feltétele, hogy meg kell jelölni és fel kell keresni egy olyan történelmi emlékhelyet az utazás során, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelem valamely meghatározó eseményéhez.

A Rákóczi Szövetség a 20. századi történelmi emlékhelyek kiválasztását az utazókra bízza, amely kapcsolódhat többek között az első világháborúhoz, a trianoni országvesztéshez, a holokauszthoz, a második világháborúhoz, a náci és a kommunista diktatúrák áldozataihoz, 1956-hoz és a kitelepítésekhez.

A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján elektronikusan május 24-ig bármikor benyújtható. A beérkező kérelmeket a Szövetség hetente elbírálja annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megszervezhető és lebonyolítható legyen a kirándulás.

A honismereti kirándulások az aktuális járványügyi szabályok mellett valósíthatók meg.

Az elektronikus pályázat honlapunkon az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el:

https://www.rakocziszovetseg.org/fooldal-n/64-aktualis/1574-rendhagyo-diakutaztatasi-program-2021

 

Diákutaztatási támogatás az összetartozás napján
A Rákóczi Szövetség a június 4-i nemzeti összetartozás napjához és a Nemzeti Újrakezdés Évéhez kapcsolódóan rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségek részére — tájékoztatta szerkesztőségünket Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.
Pályázati felhívás diákoknak
IX–XII. osztályosoknak indított pályázatot a BBTE Pszichológia és Neveléstudományok Karának szatmárnémeti kihelyezett tagozata.
130 éve Erdély tájain az Erdélyi Kárpát-Egyesülettel
A hagyományt folytatva az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) meghirdette a 2022-es évi falinaptár-pályázatát, melynek témája: 130 éve Erdély tájain az Erdélyi Kárpát-Egyesülettel. A jelentkezők a naptárba szánt fotókat egészen június 25-ig küldhetik el.
Cookie