×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

Hol a pénz?’ — Szívügyed a pénzügyed?

2021.10.13 - 11:15
Megosztás:
Hol a pénz?’ — Szívügyed a pénzügyed?
Október végén az RMKT Hol a pénz? című rendezvénysorozata harmadik előadásának meghívottja Tóth Klára pszichológus, kommunikációs és PR-, illetve marketingszakértő.

Ezúttal egy újabb tematikus, roppant érdekes és interaktív előadás vár az érdeklődőkre, ami nem másról fog szólni, mint a mindennapi életünkben jelenlévő pénzügyekről — csak egy kicsit másképp.
Hol a pénz?’ — Szívügyed a pénzügyed? A pénz szó hallatán mindenkinek más jut az eszébe, illetve más fogalmakat társít hozzá. Egy dolog azonban tény: mindannyian másként viszonyulunk hozzá. A pénz jóval több, mint forgalmi fizetőeszköz, általa is kapcsolódunk a világhoz, tudatosságunk, szükségleteink, érzelmeink, személyiségünk kifejeződése, ezért nem mindegy, miként gazdálkodunk vele. Az előadás keretében pszichológiai vonatkozásban fogják megvizsgálni, mit jelent a pénzügyi intelligencia, milyen személyiségjegyek mentén vizsgálható a pénzhez való viszonyunk vagy éppen iszonyunk, illetve hogyan lehet tudatosan új pénzügyi szokásokat kialakítani, mindezt interaktív módon, annak érdekében, hogy az előadást követően a résztvevők alapvető pénzügyi önismeretre tegyenek szert. Életkortól függetlenül sohasem késő elkezdeni pénzügyi biztonságot teremteni. Ha önnek is szívügye a pénzügye, akkor az előadáson a helye.
Az előadás október 26-án, kedden 18 órai kezdettel lesz a szatmárnémeti Iparosotthonban.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, ezt a https://cutt.ly/kE6t5YP linken tehetik meg. Az előadást követően mindenkit szeretettel várnak a szervezők egy borkóstolóval egybekötött kötetlen beszélgetésre.

A Román Nemzeti Bank forgalomba helyezi a 20 lejes címletű bankjegyeket
A Román Nemzeti Bank (BNR) december elsejétől forgalomba helyezi a 20 lejes címletű bankjegyeket. Ez az első román bankó, amelynek előoldalára egy női történelmi személyiség, Ecaterina Teodoroiu képe kerül fel.
Cîţu: decemberben kaphatja meg Románia az első összegeket a helyreállítási tervbe foglalt beruházásokra
Romániának decemberben kellene megkapnia az első pénzösszegeket az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt beruházásokra - jelentette be csütörtökön az ügyvivő miniszterelnök.
Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a diákoktól pénzt kérő tanárok bírságolását előíró tervezetet
Hallgatólagosan elfogadta hétfőn a szenátus azt a törvénymódosító tervezetet, amely szerint 1000 és 2000 lej közötti összeggel bírságolható a tanulóktól vagy a szüleiktől közvetett vagy közvetlen módon pénzt vagy más javakat kérő tanügyi alkalmazott.
Cookie