×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Hivatalos választási plakátolóhelyen mocskolódik Andrian Cozma

2024.05.17 - 10:34
Megosztás:
Hivatalos választási plakátolóhelyen mocskolódik Andrian Cozma
Csütörtökön a szatmári Nemzeti Liberális Párt megyei tanácselnök-jelöltje, Adrian Cozma újabb törvénysértő akcióval sározza be ellenfeleit és a szatmáriakat. A választási plakátok kihelyezésére rendelkezésre bocsájtott felületen támadta politikai ellenfeleit és a szatmári magyar közösséget.

"Ameddig mi eredményekről és tervekről beszélünk, addig Cozma a hivatalos plakátolóhelyekre teszi ki a szatmári magyar közösséget, többek között egyházainkat támadó rágalmait. Információs anyagnak álcázza őket, viszont csak egy hasznuk van: egyre többen tudják meg, ki az aki csak rombolni és uszítani tud, és ki az aki építi a várost” - mondja Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke és a Szövetség polgármesterjelöltje.

A hivatalos plakátolóhelyek a leginkább online kampányra fókuszáló 2024-ben is csatatérnek számítanak. Az RMDSZ plakátjait folyamatosan rongálják meg ismeretlen tettesek, míg más pártok plakátjai érintetlenek maradnak, most pedig a magyar közösség és az egyházak támadására használták - távolról sem rendeltetésszerűen - a hivatalos plakátolóhelyet.

Az RMDSZ a törvénysértő megnyilvánulások kapcsán eddig is és ezentúl is feljelentést fog tenni az ügyben érintett választási irodánál, illetve a rendőrségen, bízva abban, hogy a térfigyelő kamerák felvételei segítenek az elkövetők azonosításában majd megbüntetésében. 

“A kampányt megelőzően és annak indításakor is kértük politikai ellenfeleinket, hogy fejlesztési tervekre alapuló kampánnyal próbáljanak szavazatokhoz jutni, hiszen ebből derül ki, mennyire tudnának hasznosan dolgozni a szatmári közösségért. Most viszont úgy tűnik, hogy tervek hiányában csak mások besározásával, rágalmazásával próbálnak politikai tőkét kovácsolni. Biztos vagyok benne, hogy a szatmáriak helyén tudják kezelni a helyzetet, látják, hogy kit hajt a hataloméhség, és ki az, aki tenni akar és tenni is tud Szatmárnémeti szebb jövőjéért” - mondja Kereskényi.
 

Közlemény

A polgármesteri mandátumok 6,81%-át szerezte meg az RMDSZ az országban
A Szociáldemokrata Párt (PSD) a polgármesteri mandátumok 53,24%-át, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a 34,69%-át, az RMDSZ pedig a 6,81%-át szerezte meg a vasárnapi önkormányzati választásokon.
Kelemen Hunor: erős képviseletre van szükség!
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnap Csíkkarcfalván kijelentette: arra szavazott, hogy a magyar közösségnek erős hangja legyen az Európai Parlamentben, és tovább fejlődjenek a magyarlakta települések.
Turos Lóránd: Adrian Cozma a magyarokat nem, csak a pénzüket szereti
"Semmiképpen sem szeretnénk konfliktusokat, megosztottságot előidézni, hogy olyan árkok alakuljanak ki a helyi közösségben, amit a választások után nehéz lenne betemetni." – mondta az interjúban Turos Lóránd szenátor.