×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Nagykároly

Hitelfelvételhez folyamodik a nagykárolyi önkormányzat

2021.11.12 - 07:35
Megosztás:
Hitelfelvételhez folyamodik a nagykárolyi önkormányzat
Hitelből finanszírozna több, a város fejlődéséhez szükséges beruházást a nagykárolyi önkormányzat. A hitelfelvétel részleteiről is döntöttek a csütörtök délben, elektronikus módon lebonyolított gyűlés keretében Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai.

Mivel a korábban meghatározott feltételek mellett egyetlen bank sem jelentkezett, ezért a nagykárolyi önkormányzat újrakezdi a procedúrát a 25,364 millió lej összegű hitel megszerzéséhez. A banki hitel felvételéhez szükséges új feltételeket el is fogadták a tanácsosok.
Ennek értelmében a kölcsönzési idő továbbra is tíz év maradt, de a hiteltől történő elállási idő 2022 januárjától két évre csökkent az előző ajánlat három évéhez képest, ugyanakkor 56 hónapról 24 hónapra csökkentették a visszafizetés türelmi idejét is.
A feltételek megváltoztatásától a nagykárolyi önkormányzat képviselői azt remélik, hogy a mostani, gazdasági bizonytalanságokkal teli időszak ellenére lesznek bankok, melyek érdeklődnek majd a hitelszerződés odaítélésére kiírt pályázati eljárás iránt. A hitelfinanszírozásra javasolt beruházások között a 25 Octombrie utca Mioriţei utcától a város végét jelző helységnévtábláig tartó szakaszának rehabilitációja mellett további nagykárolyi utcák aszfaltozása, járdafelületek megújítása, sportkomplexummal rendelkező futballpálya kialakítása, az Avram Iancu tér korszerűsítése mellett a városközpont további fejlesztése, a Somos szabadidőparkban található tó további fejlesztése, parkolóórák kihelyezése és a közterületek karbantartását célzó járművek, felszerelések beszerzése is szerepel.

Kormánytámogatás a nagykárolyiaknak
Több mint százezer lejes támogatást folyósít a nagykárolyi gázrobbanásban érintetteknek a román kormány a munkaügyi minisztériumon keresztül. Összesen tizennégy család jut ezáltal segítséghez.
Sok az át nem vett oltási értékjegy
Több mint 2300 át nem vett, immunizálásért járó értékjegy van a nagykárolyi oltási központ székhelyén.
Nagyon fontos a jó szakképzés
Manapság alig találni megfelelő szakembert, bármit is tervez az ember – hallani lépten-nyomon. Talán szakorvoshoz is hamarabb bejutni, mint egy jó autószerelőhöz, kőműveshez vagy ácshoz.
Cookie