×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Hitelfelvételhez folyamodik a nagykárolyi önkormányzat

2021.11.12 - 07:35
Megosztás:
Hitelfelvételhez folyamodik a nagykárolyi önkormányzat
Hitelből finanszírozna több, a város fejlődéséhez szükséges beruházást a nagykárolyi önkormányzat. A hitelfelvétel részleteiről is döntöttek a csütörtök délben, elektronikus módon lebonyolított gyűlés keretében Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai.

Mivel a korábban meghatározott feltételek mellett egyetlen bank sem jelentkezett, ezért a nagykárolyi önkormányzat újrakezdi a procedúrát a 25,364 millió lej összegű hitel megszerzéséhez. A banki hitel felvételéhez szükséges új feltételeket el is fogadták a tanácsosok.
Ennek értelmében a kölcsönzési idő továbbra is tíz év maradt, de a hiteltől történő elállási idő 2022 januárjától két évre csökkent az előző ajánlat három évéhez képest, ugyanakkor 56 hónapról 24 hónapra csökkentették a visszafizetés türelmi idejét is.
A feltételek megváltoztatásától a nagykárolyi önkormányzat képviselői azt remélik, hogy a mostani, gazdasági bizonytalanságokkal teli időszak ellenére lesznek bankok, melyek érdeklődnek majd a hitelszerződés odaítélésére kiírt pályázati eljárás iránt. A hitelfinanszírozásra javasolt beruházások között a 25 Octombrie utca Mioriţei utcától a város végét jelző helységnévtábláig tartó szakaszának rehabilitációja mellett további nagykárolyi utcák aszfaltozása, járdafelületek megújítása, sportkomplexummal rendelkező futballpálya kialakítása, az Avram Iancu tér korszerűsítése mellett a városközpont további fejlesztése, a Somos szabadidőparkban található tó további fejlesztése, parkolóórák kihelyezése és a közterületek karbantartását célzó járművek, felszerelések beszerzése is szerepel.

Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.
Tűz a nagykárolyi református temetőben
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.
A régizene a zenei műfajok latinja
Több mint negyven évvel ezelőtt a néhai Deák Endre tette népszerűvé Nagykárolyban a régizenét. Ez a rétegzene egyre inkább kezd teret hódítani és kilépni a saját komfortzónájából. Fesztiválok, különféle kulturális események, sőt, még esküvők főszereplőjévé is válik.