×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Hintón érkezett a Mikulás Lázáriba

2021.12.07 - 09:44
Megosztás:
Hintón érkezett a Mikulás Lázáriba
Kétlovas hintón érkezett a gyerekekhez a Mikulás, négy zsákból osztogatta az ajándékokat.

Hosszú napok, hetek várakozása ért véget vasárnap délután a lázári gyerekek számára: megérkezett hozzájuk a Mikulás. Az óvónénik szervezték meg az eseményt, a szülők közreműködésével és felajánlásai által, a részleteket még az igazgató sem tudta, számára is akadtak meglepetések a programban.
A Mikulás a délutáni alvás utánra időzítette érkezését, piros-fehér hintón érkezett, és annyi ajándékot vitt, hogy segítségre volt szüksége behordani mindet az óvoda udvarára. Itt szépen feldíszített fotel várta az öreget, és hatvannégy gyerek, akik piros Mikulás-sapkát hordva jelezték, hogy teljesen elkötelezettjei a Mikulásnak, énekes, vidám műsorukkal pedig azt üzenték, hogy teljesen felkészültek arra, hogy átvegyék az ajándékokat. A csomagokból minden gyereknek jutott, a lányok hercegnőbabás játékot kaptak, a fiúk ajándéka versenyautó volt, és minden gyerek kapott édességeket is a játékok mellé.
A nagy eseményt a lázári óvónénik, Caraban Margareta, Kovács Csilla, Nagy Melinda, Simó Tabita és Szmutku Orsolya szervezték, az ajándékok a szülők felajánlásainak köszönhetően kerülhettek bele a Mikulásnak a zsákjaiba. A Mikulást szállító hintót és a pompás paripákat Magyari István biztosította. Mivel az igazi Mikulás járt vasárnap az ovisoknál, nincs is mit találgatni, hogy ki rejtőzött a nagy szakáll alatt.

Princz Csaba

 

Alakul a tájház Lázáriban
Közelebb s távolabb lakók, illetve a helyi önkormányzat támogatásával gazdagszik és szépül a lázári tájház. Nem csak helyi, Kárpát-medencei hírű látványosságnak szánnák a kezdeményezők.
Ultramodern sportterme lesz Lázárinak
180 férőhelyes lelátóval, külön öltözőkkel, elsősegélyszobával ellátott, kézilabda-, kosárlabda- és röplabda-, valamint teniszmeccsek lejátszására alkalmas sportterem épül Lázáriban.
Árokba csúszott egy kamion
Hétfőn el kellett terelni a Lázári központjában lévő körforgalomból az autós forgalmat.
Cookie