×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Hétvégi razzia: 327 bírság

2021.02.22 - 19:46
Megosztás:
Hétvégi razzia: 327 bírság
A hátunk mögött hagyott hétvégén is folytatódtak a „koronavírus-razziák”.

A hatósági ellenőrzések során a rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök — nem kevesebb mint 450-en — sorra járták a szatmárnémeti és a megyebeli bevásárlóközpontokat, piacokat, szórakozóhelyeket, leintették a távolsági kis- vagy nagy buszokat, s górcső alá vették, hogy be vannak-e tartva a járványmegelőzési szabályok, s közülük kiemelten az orrot-szájat eltakaró maszk viselése. A február 19–21. közötti akciójuk keretében 590 kereskedelmi egységnél és nagy forgalmat lebonyolító helyszínen vizsgálódtak, összesen több mint 5000 személyt igazoltattak, és 189 tömegközlekedési eszközön ellenőriztek — és büntettek is, mert úgy tűnik, sokan (egyre többen) vannak abban a tévhitben, hogy már nem kötelező az orrot-szájat eltakaró maszk viselése nyílt és zárt térben, tömegközlekedési eszközökön, piacokon. Az ellenőrző szervek pedig nem kevesebb mint 327 esetben róhattak ki bírságot az egyéni védekezés előírásainak megszegése miatt, valamivel több mint 61 000 lej összértékben.
Közleményében a rendőrség és a csendőrség is hangsúlyozza: a „koronavírus-razziák” a következő időszakban is folytatódnak, s emlékeztetnek, hogy a felelősségteljes viselkedés, a szabályok és a fizikai távolság betartása mindenki egyéni feladata, elsősorban saját egészsége megvédése érdekében.

Szívinfarktus végzett azzal a férfivel, aki a koronavírus elleni oltás másnapján halt meg
Szívinfarktus végzett azzal a férfivel, aki a koronavírus elleni oltás másnapján halt meg - állapította meg egy szakértői vizsgálat.
Megint zárnak a szatmári vendéglők?
A megyeközpont fertőzöttségi szinte hivatalosan meg nem erősített információk szerint átlépte a vízválasztó 3 ezreléket — a jövő hét első napjaitól valószínűleg ismét életbe lépnek a vörös forgatókönyv korlátozásai.
Semmiféle tudományos bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy a vírus élelmiszereken terjedne
Az országos állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság (ANSVSA) csütörtökön megerősítette, hogy jelenleg semmiféle tudományos bizonyítéka nincs annak, hogy élelmiszereken megélne és továbbadható lenne a COVID-19 betegséget előidéző vírus.
Cookie