×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
11 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Hétfőn sorsolás az elitligában?

2021.04.09 - 14:34
Megosztás:
Hétfőn sorsolás az elitligában?
Legalább 7 csapattal indulhatna jövő szombaton a megyei focibajnokság, de Szilágyi bízik abban, hogy nem kell május 8-ig bajnokot avatni.

Talán összeállt egy ideiglenes forgatókönyv a Szatmár megyei labdarúgó elitliga elindítására, viszont ez még a jövő hét elején is változhat, amennyiben a román szövetség (FRF) is jobb belátásra tér. 
Mint arról beszámoltunk, a FRF szerdán jelentette be, hogy május 8-ig kell közöljék a megyei egyesületek (AJF) a helyi bajnokcsapataik nevét, akik egy héttel később megkezdik majd a két fordulós Liga 3-as osztályzót. Több AJF elnöke is felháborodásának adott hangot, szerintük a FRF nem volt kellően körültekintő a határidők megszabásánál, hiszen a megyei bajnokságok több mint egy éve leálltak, és nem lehet a felkészületlen amatőr csapatokat a mély vízbe dobni, hogy kevesebb mint egy hónap alatt legalább 7 meccset játszanak. 
Ezért péntek késő délután egy távértekezletet tartanak az AJF elnökök a FRF vezetőivel, hogy ismét egyeztessenek a határidőkről. „Remélem, tudjuk csúsztatni a határidőt, legalább egy héttel” – mondta lapunknak Szilágyi István. A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) elnöke hozzátette, hogy az elmúlt napok találkozói után vélhetően a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI, a Nagykárolyi VSK Victoria, a Pusztadaróci Recolta, a Tasnádi Unirea, a Bélteki Știința, a Kismajtényi Crasna és a Luceafărul Decebal vállalná a szereplést a „gyorstalpaló bajnokságban”, de a mezőny hétfőig még bővülhet. Jövő hét elején ugyanis összegezni szeretne Szilágyi, és a FRF várható módosításai után a versenyprogramot is elkészítik. „Jövő szombaton el kell indítsuk a bajnokságot, de ha marad a május 8-i határidő, és a hét meccses határ, akkor minden héten hétközi fordulót is kell rendezni” – nyilatkozta lapunknak Szilágyi.

Pesek Attila

Lesz folytatása a megyei fociidénynek
A megyei fociidény áprilisban kezdődött a Liga 4 Elite extrarövid bajnoksággal, és néhány hét múlva folytatódhat a Román Kupa viadalokkal, majd a korosztályos csapatok bajnokságával.
Csak 24 megyében van bajnokság
Az erdélyi megyék közül sem Bihar, sem Beszterce-Naszód, sem Hargita, de Kovászna sem rendez most amatőr focibajnokságot, amelynek legjobbját májusba Liga 3-as osztályzóra küldhetnék.
Itt a megyei focibajnokság első fordulójának bíróküldése
Több mint egy év szünet után újraindul a fociélet a megyei bajnokságban is, bár az is igaz, csak az elitliga rajtol vasárnap. A Liga 4 Elite csak három hetet tart, és hétközi fordulókat is rendeznek.
Cookie