×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Hétfőn rajtol a Tengerpart mindenkinek program legújabb kiadása

2023.05.22 - 12:00
Megosztás:
Hétfőn rajtol a Tengerpart mindenkinek program legújabb kiadása
A legolcsóbban 52 lejért lehet szállást foglalni egy éjszakára egy háromcsillagos szállodában Venus üdülőtelepen. (Fotó: alohotels.ro)
Hétfőn indítja a Romániai Turisztikai Munkáltatok Szövetsége (FPTR) a Tengerpart mindenkinek elnevezésű program legújabb, 42. kiadását. Ennek keretében a csúcsszezonhoz képest akár 70 százalékkal olcsóbban is meg lehet szállni a tengerparti üdülőhelyeken.

A FTPR közleménye szerint a május 22-étől június 18-áig tartó program keretében eddig 25, tengerparti üdülőtelepeken működő szálloda jelezte részvételét, mintegy négyezer helyet kínálva fel az érdeklődőknek, de hétfőig várhatóan további vendéglátóegységek csatlakoznak a kezdeményezéshez, és a becslések szerint ezek száma 50-re, a helyek száma pedig 8000-re nő.

A FPTR elnöke, Dragoş Răducan szerint a program lehetőséget ad az embereknek, hogy június közepéig a csúcsidényhez képest akár 70 százalékkal alacsonyabb áron jussanak hozzá a szolgáltatásokhoz.

A legolcsóbban 52 lejért lehet szállást foglalni egy éjszakára egy háromcsillagos szállodában Venus üdülőtelepen. A tengerpart déli része jellemzően olcsóbb az északinál, személyenként 57 lejért már lehet szállást foglalni a háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, míg Mamaián legalább 101 lejt kell fizetni személyenként egy háromcsillagos hotel kétágyas szobájáért. A teljes ellátást igénylő turisták számára 200 lej a kezdőár éjszakánként Jupiter háromcsillagos hoteleiben.

'Azt tanácsoljuk a turistáknak, hogy minél előbb foglalják le a szállást, ha ki akarják használni a program kínálta lehetőségeket, mivel a helyek gyorsan fogynak. Akár közvetlenül a hoteleknél, akár turisztikai irodákon keresztül is foglalhatnak. A korábbi évekhez hasonlóan most is lehet vakációs utalványokkal fizetni' - mondta Răducan.

Az érdeklődők www.fptr.ro internetes oldalon találhatják meg a programban részt vevő hotelek listáját.

Hírszerkesztő