×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Hétfőn kezdi a téli felkészülést az Olimpia VSK focicsapata

2023.01.15 - 14:04
Megosztás:
Hétfőn kezdi a téli felkészülést az Olimpia VSK focicsapata
A kiírás szerint a bajnoki idény március 11-én folytatódik az alapszakasz 16. fordulójának mérkőzéseivel (Fotó: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Az őszi keretből két játékos távozik: Fischer Péter egy magyarországi csapathoz szerződik, míg Sütő Zalán visszatér az FK Csíkszeredához – a klub vezetősége köszöni az Olimpiánál befektetett munkát.

Január 16-án, hétfőn 10 órára hívta össze az Olimpia-Daniel Prodan Stadionhoz az idei első találkozóra a legénységét Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának az edzője — a Liga 3 10-es csoportjának élcsoportjához tartozó együttes egy hónapos téli vakációja ezzel véget ér, és megkezdi a felkészülést a március közepén kezdődő tavaszi szezonra.
A játékosok egy része már ezekben a napokban elvégzik a kötelező sportorvosi vizsgálatot, a keret másik része a következő hét első napjaiban végzi el a vizitet. 

Hiányozni fog Eduard Berbeacă: a fiatal kapus ínszalag-szakadást szenvedett novemberben az éllovas Beszerce-Naszódi Gloria elleni hazai rangadón, decemberben műtötték, és sajnos hat hónapig kényszerszabadságon lesz. 
A hétfői összetartásról igazoltan fog hiányozni Gueye Mansour is, aki otthon, Szenegálban vakációzott. A csapat házi gólkirálya viszont hamarosan csatlakozik majd a kerethez.

Csik Tibor vezetőedző elmondta, hogy legalább tíz edzőmeccset tervez a márciusi kezdésig. Az elsőt január 21-én játsszák majd a Liga 2-es Dési Unirea vendégeként, Nagyiklódon. 
Február 6–15. között a Brassó megyei Tatrangon edzőtáborban fog alapozni a csapat, itt, a napi két edzés mellett összesen három edzőmeccset is játszik a legénység.

A kiírás szerint a bajnoki idény március 11-én folytatódik az alapszakasz 16. fordulójának a mérkőzéseivel. A Szatmárnémeti Olimpia VSK Nagyváradon, az FC Bihor vendégeként kezd, majd a Zilahi SCM elleni hazai bajnoki után a Félixfürdői Lotus otthonában játssza az alapszakasz utolsó etapjának a találkozóját. A rájátszásban vélhetően a felsőházban szerepel majd a csapatunk.

15 forduló után az Olimpia VSK a Liga 3 10-es csoportjában a táblázat 2. helyét foglalja el, az éllovas Beszterce-Naszódi Gloriához hasonlóan 32 pontot gyűjtve.

Az Olimpia VSK téli felkészülési programja:

01.21, Nagyiklód: Dési Unirea (Liga 2) – Olimpia VSK
01.25., Füzesgyarmat: Füzesgyarmati SK (NB III) – Olimpia VSK
01.28., szatmárnémeti Dinamo sportbázis: VSK Olimpia  – Nagykárolyi Victoria (Liga 3)
02.04., Sportcampus, Debrecen: DEAC (NB III) – Olimpia VSK
02.06–15., edzőtábor, Tatrang
02.08., 02.11., 02.15.: edzőmérkőzések
02.18., szatmárnémeti Dinamo sportbázis: Olimpia VSK – Avasfelsőfalui Oașul (Liga 4 Elite)
02.25., szatmárnémeti Dinamo sportbázis: Olimpia VSK – Szilágysomlyói Sportul (Liga 3)
03.04., Lénárdfalva: Lénárdfalvi CS Academica (Liga 4) – Olimpia VSK

Szatmárnémeti Olimpia VSK