×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
12 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Sport

Hét új fekete öves karatéka az Okinawa SK-nál

2021.06.08 - 08:50
Megosztás:
Hét új fekete öves karatéka az Okinawa SK-nál
Közel egy héten keresztül tartott a Szatmárnémeti Okinawa SK karateegyesület övvizsgája, ugyanis a járványszakértői hatóságok megszorításai miatt csak egy órás edzések a megengedettek.

Így a vizsgák időtartamát sem lehetett elnyújtani. „Volt olyan sportoló, aki három napon keresztül vizsgázott: egyik nap bizonyította alaptechnikai tudását a kihon-vizsgán, másnap formagyakorlatot mutatott be a kata-próbán, majd küzdőtechnikáját mutatta meg a kumite-vizsgán” – mondta lapunknak a klub elnöke és vezetőedzője, Nyesti Csaba 4. Danos karatemester, majd hozzátette, a nehezített körülmények ellenére a tanítványai remekül teljesítettek, heten pedig – köztük a mesteredző lánya is – meglépték a mesteri címet is azzal, hogy fekete övet szereztek és 1. Dan fokozatra léptek a sikeres vizsga után. 
„Nem volt kivételezés vagy kímélés. Ahhoz, hogy fekete övet szerezzen valaki a harcművészetben, bizonyítania kell rátermettségét. A régebbi fekete öves tanítványaim alaposan megdolgoztatták a leendő mestereket. Egy órán keresztül csak az alaptechnikai ismereteket mutatták be, kemény erőnléti gyakorlatokat végeztek a sportolók, majd az összes formagyakorlatot kellett bemutassák. Legvégól három perces váltásokban, egy órán keresztül régebbi fekete öves ellenfelekkel kellett megküzdjenek” – magyarázta Nyesti. 
Ezúttal közel hatvan karatéka vizsgázott, közülük tízen megszerezték első övüket, heten pedig a mesteri címre léptek. 

Fehér öv
Sofia Maier, Haraszti Hanna, Raul Turbui, Alex Marin, Matei Ghencean, Mezei Attila, Cătălin Trufaș, Bodó Benjamin, Casian Pop, Somkereki Ábel.

Sárga öv
Iulia Surducan, Petrás Alessia, Maria Mocanu, Giada Pop, Burian Dávid, Lehli Benjamin.

Narancssárga öv
Alexandru Dod, Petrás Karina, Alexandru Sebeni, Kovács Dávid, Luccas Nica, Emilia Ștefan.

Zöld öv
Bűcs Péter, Kovács Máté, Paul Denisa, Alexandra Sorian, Alexandra Grigoriu, Andrei  Lipcei, Kása Máté, Sipos Hanna.

Kék öv, egy csík
Marcela Balota, Alexia Balota, Eric Grigor. 

Kék öv, két csík
Xavier Costache, Luca Sabău, Sav Patrik, Luca Sălăjan, Görbe Edina, Aian Morar, Filip Gábor, Gömöri Dávid, Ványi Imola, Ványi Iringó, David Chilian.

Barna öv, egy csík
Mateo Ștef, Toma Bianka. 

Barna öv, két csík
Dallos Zoltán, Băbuț Konrád, Veréczi Attila.  

Barna öv, három csík
Szűcs Mária, Vlad Butuza, Maria Codrean.

Fekete öv, 1. Dan
Hodrea Anna, Molnár Szilvia, Baumgartner Patrik, Nyesti Nóra Tiara, Dézsi Rafael, Angelo Pop, Szabó-Dull Dominik.

Pesek Attila

Ötvenöt karatékát vizsgáztatott egy hét alatt az AJK
Az egy hetes vizsgáztatási maratonban, a lázáriak után a Samuraiul SK szatmárnémeti karatékái, illetve az Energy Kardio Club sportolói álltak a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) vizsgáztató bizottsága elé, hogy bizonyítsák, rátermettek a harcművészetben fokozat váltásra.
Válogató után jött a lázári karatékák övvizsgája
Idén egy válogató előzte meg a Samuraiul SK lázári szekciójának a hagyományos karate övvizsgáját, így az elmúlt napokban csak a legjobbak álltak a zsűri elé, akik így fokozatot léptek a harcművészetekben.
Bajnoki címmel tért vissza Váncsa Daiana
A koronavírus-világjárvány miatti hosszabb kényszerszünet után sem adta alább a honi bajnokságon a Szatmárnémeti VSK többszörös világ- és Európa-bajnok karatékája, Váncsa Daiana.
Cookie