×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
21 °C
Eső
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Hét napközi nyílik meg Szatmárnémetiben

2020.06.29 - 13:13
Megosztas :
 • Hét napközi nyílik meg Szatmárnémetiben
  Nagy szükség van a napközik megnyitására, rengetegen kérvényezték, hogy legyenek nyári óvodák, mert a legtöbb munkahelyen visszaállt a régi munkarend.

  Miután Kereskényi Gábor polgármester egyeztetett az intézmények vezetőivel és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviselőivel, a polgármesteri hivatal úgy döntött, július elsejétől megnyit hét szatmárnémeti napközit. Nagy szükség van a napközik megnyitására, rengetegen kérvényezték, hogy legyenek nyári óvodák, mert a legtöbb munkahelyen visszaállt a régi munkarend, vannak olyan családok, ahol nincs kire hagyni a kicsiket míg a szülők dolgoznak.

  „Tisztában vagyunk a helyzettel, tudjuk, hogy sok olyan szülő van, akiknek nincs kire bízniuk a gyerekeiket, ezért arra törekedtünk, hogy minél hamarabb, minél több napközit elindítsunk. Miután az igazgatókkal kielemeztük a helyzetet, úgy véltük, adottak a körülmények ahhoz, hogy az egészségügyi előírásokat betartva azok újra működjenek” — jelentette ki Kereskényi Gábor

  A szülők az alábbi napközikben kérvényezhetik a gyerekek óvodáztatását a nyári időszakban: „Dumbrava Minunată" napközi, 5-ös számú napközi, 13-as számú napközi (ide iratkozhatnak a Voinicelul és a 9-es számú napközi gyerekei is), 11-es számú napközi (ide iratkozhatnak a Draga Mea és a 33-as számú napközi gyerekei is), Guliver napközi (ide iratkozhatnak a 7-es számú napközi gyerekei is), Május 14. napközi (ide iratkozhatnak a 12-es és a 6-os számú napközi gyerekei is), Hám János napközi (ide iratkozhatnak a 24-es és a 29-es számú napközi gyerekei is).

  Cookie