×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

"Hééé, medve!", üzente az ISU munkatársa a brassóiaknak a RO-ALERT rendszeren keresztül; belső vizsgálat indult az ügyben

2021.09.21 - 12:31
Megosztás:
"Hééé, medve!", üzente az ISU munkatársa a brassóiaknak a RO-ALERT rendszeren keresztül; belső vizsgálat indult az ügyben
Belső vizsgálatot rendelt el a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vezetősége, miután az intézmény diszpécserszolgálatának egyik munkatársa az 'Ursul baaa!" ('Hééé, medve!') szavakkal kezdődő üzenettel figyelmeztette a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül egy medve jelenlétére a megyeközpontban.

A brassóiak ezt az üzenetet kapták hétfő este a telefonjukra: 'Hééé, medve! Figyelem, medve jelenlétét jelezték a Stejărişului utcában. Az állat veszélyes. Ne próbálják megközelíteni vagy etetni. Kerüljék a környéket, ha lehetséges. Brassó megyei ISU'.

A felügyelőség vezetősége belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. Keddi közleményükben sajnálatos tévedésnek nevezték, hogy a diszpécserszolgálatuk egyik munkatársa az üzenet elejére beszúrta a 'Hééé, medve!' szavakat. 'Elnézést kérünk a tévedésért, de meggyőződésünk, hogy a lakosság megértette az üzenet tartalmát és célját' - zárul a közlemény. AGERPRES

Kettészakadt az autója, túlélte
Ritkán látott, rendkívül súlyos közúti baleset történt ma Újmárnán: egy személyautó akkora sebességgel csapódott bele egy útszéli villanyoszlopba, hogy az autó kettészakadt. A jármű sofőrje túlélte a balesetet.
Elfogadta a szenátus a veszélyes medvék eltávolítását szabályozó sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó tervezetet
Első házként elfogadta hétfőn a szenátus a veszélyes medvék eltávolítását szabályozó sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet.
EU-s projekt keretében mérik fel és védik meg a romániai medveállományt
A medvék által leginkább veszélyeztetett romániai településen, a székelyföldi Tusnádfürdőn indította útjára a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium azt az európai uniós alapokból finanszírozott projektet, amely a romániai barnamedve-populáció felmérésére és az országos medvevédelmi akcióterv gyakorlatba ültetésére irányul - közölte csütörtökön a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Cookie