×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Hazai és külföldi, egyenruhás és civil ruhás rendőrök gondoskodnak a szurkolók biztonságáról

2021.06.11 - 19:46
Megosztás:
Hazai és külföldi, egyenruhás és civil ruhás rendőrök gondoskodnak a szurkolók biztonságáról
Fotó: mediafax.ro
Hazai és külföldi, egyenruhás és civil ruhás rendőrök, továbbá a csendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai biztosítják majd a közrendet és a biztonságot a labdarúgó Európa-bajnokság Bukarestben rendezendő mérkőzései alatt.

A fővárosi rendőrség szóvivője, Diana Sarca szerint a rendvédelmi szervek nagy erőkkel lesznek jelen a sportesemény idején szerte a városban. "Egyenruhás és civil ruhás rendőrök gondoskodnak majd arról, hogy mindenki biztonságban legyen az eseményen" - fogalmazott.

Hozzátette, a rendőrség munkáját a csendőrség és a katasztrófavédelem kötelékében dolgozók segítik majd, illetve más szervező országokból is érkeznek rendőrök. "Mindenhol ott leszünk, ahol szükség lesz ránk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindenki biztonságban élvezhesse a sporteseményt" - nyomatékosította.

A bukaresti katasztrófavédelem sajtószóvivője, Daniel Vasile elmondta, az elmúlt napokban kollégái ellenőrzéseket végeztek a város azon részein, ahova a legtöbb turistát várják. Emberéletet veszélyeztető problémákat nem észleltek, az esemény ideje alatt azonban folyamatosan készenlétben áll majd mintegy 150 katonai tűzoltó, hogy szükség esetén közbelépjen. A stadion közelében egy mobil parancsnoki központot állítanak fel, oda futnak majd be a környékről leadott esetleges bejelentések. Mindemellett a rohammentő-szolgálat egyik helikoptere is készenlétben áll majd, hogy nagyon súlyos sérülés esetén bevethető legyen.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság négy mérkőzését játsszák Bukarestben: a C csoport három találkozóját és az egyik nyolcaddöntőt. A Nemzeti Arénában kerül sor a következő mérkőzésekre: Ausztria - Észak-Macedónia (június 13., 19 óra); Ukrajna - Észak-Macedónia (június 17., 16 óra), Ukrajna - Ausztria (június 21., 19 óra). A nyolcaddöntőben az F csoport győztese június 28-án 22 órakor játszik az A, B vagy C csoport harmadik helyezettjével.

AGERPRES

1968 után ismét olasz siker az Európa-bajnokságon
Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini szövetségi kapitány együttese a torna vasárnapi döntőjében 1–1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. Angliának még mindig nincs Eb-győzelme.
Olasz-angol döntővel zárul vasárnap az Eb a Wembleyben
Olaszország nyitotta június 11-én, és Olaszország zárja július 11-én a Eb-t. Egy hónappal ezelőtt 3–0-ra verte a törököket Rómába, most az angolok ellen játsszák a döntőt Londonban.
Először az Eb-döntőben a foci „atyai”
Az angol válogatott lesz az olasz csapat ellenfele a Európa-bajnokság fináléjában, miután a szerdai elődöntőben hosszabbítás után, egy öngól segítségével és egy vitatható 11-esből szerzett góllal 2–1-re legyőzte a dán együttest a londoni Wembley Stadionban.
Cookie