×
2022. 01 19.
Szerda
Sára, Márió
-3 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.34 RON
100HUF = 1.39 RON
Olvasó hangja

Hatvanadik érettségi találkozó

2021.09.10 - 18:00
Megosztás:
Hatvanadik érettségi találkozó
A nagykárolyi gimnázium 1961-ben végzett diákjai 60. érettségi találkozójukon / Fotó: Magánarchívum
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.

A találkozó végén több kolléga fordult hozzám azzal a kéréssel, hogy örökítsük meg írásban ezt a felemelő eseményt. Megpróbálok eleget tenni a kéréseknek, és legyűrni az utóbbi években rajtam elhatalmasodott Parkinson-betegséget, és az alábbiakban kiragadok néhány fontos információt az 1961-ben végzett diákok (összesen 70) életéből.

Ismereteink szerint a mai napig 33-an már eltávoztak sorainkból. Szép számban folytatták tanulmányaikat, és felelősségteljes munkát vállaltak az egyetem befejezése után. Figyelemre méltó, hogy a nagykárolyi gimnázium végzettjei közül többen igen szerteágazó kapcsolatrendszert építettek ki a világ számos országában (Ausztria, Ausztrália, Belgium, Magyarország, Németország, Kanada, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Olaszország, USA).

Tanáraink közül feltétlenül meg kell említeni a következőket: Birtalan Imre igazgató, Sróth Ödön osztályfőnök, Mille János osztályfőnök. Befejezésül a résztvevők névsora: Bölöni Éva, Csikós Gyula, Fülöp András, Kálmán Juliánna, Kiss László, Kreiter Éva, Nyíri Jenő, Ősz István, Pacz Árpád, Pécsi Ferenc, Sárközi Márta, Papp Árpád, Sábicz Ilona, Várady Hajnalka, Tempfli Ilona, Tóth Mária. Korábbi határozatunkhoz híven, ha a Jóisten megsegít, a jövőben is tartunk évente egy osztálytalálkozót.

Tisztelettel,
Pécsi Ferenc
 

Nem javíthatnak a hibázó tanárok
Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter a Szülői Bizottságok Országos Szövetségének képviselőivel folytatott megbeszélése utáni sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy idén nem vehetnek részt a vizsgáztató bizottságokban azok a tanárok, akik a tavalyi országos felmérők és érettségi dolgozatok kiértékelésekor súlyos hibákat követtek el.
Iohannis: Romániát foglalkoztatja szomszédságának biztonsági helyzete
Romániát foglalkoztatja szomszédságának biztonsági helyzete - jelentette ki szerdán az ukrán határ menti orosz csapatösszevonásokról az államfő.
Idecsábítanák a jó szakembereket
Erdélyi magyar kórházigazgatók és rezidens orvosok, végzős orvostanhallgatók találkoztak Marosvásárhelyen. A fórumon a szatmári kórházról, felszereltségéről, a munkakörülményekről is szó esett.
Cookie