×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Határátkelés: folyadék és türelem legyen!

2021.06.19 - 07:00
Megosztás:
Határátkelés: folyadék és türelem legyen!
Az utóbbi időben igencsak várakozásteljes volt az átkelés a petei, de a csanálosi átkelőnél is Magyarország irányába — és sajnos nemigen lesz ez másként a hosszú hétvégén sem (pénteken már kora délelőtt hosszú kocsisor torlódott össze Csanálosnál, míg Peténél 40–60 perces várakozást jelző sárga kód volt érvényben).

A Máramarosszigeti Határrendészeti Felügyelőség ismételten arra kér mindenkit: indulás előtt tájékozódjanak honlapján a várakozási időkről, és a petei, csanálosi helyett inkább válasszanak más átkelőpontokat; ugyanakkor hangsúlyozza azt is, hogy személyzeti átcsoportosításokkal felkészült ugyan a megnövekedett forgalomra, de egy-egy újabb kiléptető sáv megnyitása nem csak tőle függ, hiszen az ellenőrzéseket a magyar kollégákkal közösen végzi, s a magyar fél is megfelelő humánerőforrással kell rendelkezzen az átkelésgyorsítás érdekében. Sz. K. M.

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Határrendészet: az elmúlt 24 órában 37 külföldi állampolgárnak tiltották meg a belépését Romániába
Mintegy 93.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 32.900 gépkocsival (ezek közül 17.400 teherszállító járművel) - tájékoztatott kedden az országos határrendészet (IGPF).
Élénkült a cigarettacsempészet
Igencsak megélénkült a cigicsempészés: a csempészek igyekeztek bepótolni a tavalyi, járványhelyzet miatti kiesést, és a drágulás miatti jelentősen nagyobb keresletnek is megfelelni.
Cookie