×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Hasznosítsák itthon külföldi tapasztalataikat

2012.06.01 - 19:24
Megosztás:
Hasznosítsák itthon külföldi tapasztalataikat

Pénteken a Tasnádi Ipari Iskolaközpont végzőseit búcsúztatták az iskola XI. osztályos tanulói, illetve a jelen lévő tanárok, családtagok, rokonok, barátok.

Az eseményen Sógor Csaba, EP-képviselő, Véron András polgármester és az RMDSZ megyei jelöltjei is díjakat adtak át a végzősöknek. Sógor Csaba beszédében azt javasolta a végzősöknek, hogy használják ki a külföldi ösztöndíjak nyújtotta lehetőségeket, többek között az Erasmus programot, amely az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, de kijelentette azt is, hogy tanulmányaik végeztével térjenek haza szülőföldjükre, hogy a külföldön szerzett tapasztalatokat itthon kamatoztassák.

„A líceumi tanulmányaitok befejezése az első lépés a felnőtté válás útján, az elmúlt négy év alatt kialakult a személyiségetek az iskola falai között” — mondta Véron András, Tasnád polgármestere. Az elöljáró a tanár-diák viszonnyal kapcsolatban elmondta még, hogy a tasnádi iskola tanári karának egész életükben hálásak lesznek majd a végzősök a négy év alatt átadott tudásért, szép szavakért, jótanácsokért. A ballagáson Török Tamást és Glikuta Arnoldot a helyi RMDSZ szervezet tüntette ki különdíjjal, Sógor Csaba a legjobb tanulót, Dőringer Henriettát jutalmazta, akinek Erdei D. István nevében Véron András is jutalmat adott át, és Varga Attila nevében pedig Rés Saroltát. Sógor Csaba az iskola futballcsapatának legjobb támadóját, Nagy Imre Zoltánt pedig egy olyan labdával lepte meg, amellyel az Európai Bajnokságon fognak játszani a csapatok.

 

 

Cookie