×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Vidék

„Használjuk ki Ákos adottságait!”

2020.09.09 - 17:13
Megosztás:
„Használjuk ki Ákos adottságait!”
Sándor Sándor József 45 éves, kétgyermekes családapa, az RMDSZ polgármesterjelöltje, aki aktív politikai szerepvállalást folytat Ákos sorsának jóra fordítása érdekében. Hisz abban, hogy egy motivált és céltudatos csapattal közösen, nemes célon dolgozva eleve sikerre van ítélve a küldetésük.

— Jelenleg is emberekkel dolgozik, külföldi munkatapasztalattal is rendelkezik, és aktívan kiveszi a részét az ákosi közösségi életből is, most pedig a polgármesteri tisztséget pályázta meg. Milyen indíttatásból vállalta ezt fel?


— Születésem óta Ákoson élek, ez jómagam és a családom otthona is. Meghatározó számomra ez a község és közösség, hiszen az évek alatt sokat tapasztaltam itthon és külföldön is, viszont hazatértem, és kamatoztatni szeretném itt mindazt a tudást és pozitív viselkedésmintát, amelyet elsajátíthattam. Az elmúlt pár évben belekóstoltam a politikába is, és bár az előző polgármesteri indulásom nem járt sikerrel, ez mégis motivált arra, hogy az akkori kampány hiányosságait ez alkalommal megerősíthessük, és újult erővel, elszántsággal kezdjek bele ebbe a nemes munkába.
Úgy gondolom, minden közösségnek szüksége van egy vezetőre, aki ismeri és osztozik a lakosság mindennapi problémáiban, felvállalja az érdekeik képviselését, és azon dolgozik, hogy a XXI. század fejlettségéhez méltó körülményeket teremtsen meg, ezzel együtt jövőképet és lehetőségeket adva a fiatalok számára. Ezért is szeretnék polgármester lenni, hogy egy összetartó, erős közösséget építve meg tudjam teremteni a fejlődéshez szükségeseket, támogassam az értékek megőrzését, és segítséget nyújthassak fiataljainknak, hogy könnyebben tudjanak itthon haladni.

— Hogyan látja a település jelenlegi helyzetét? Mi az, amin változtatni szeretne, és hogyan akarja elérni a változást?


— Meglátásom szerint Ákos jelenleg nem használja ki az adottságait. Nincs kihasználva a turizmusban, a helyi szokásokban rejlő kulturális lehetőség, oktatási szempontból is fejlesztésekre szorul. Az egyházi közösségek értékei és közéleti tevékenysége is háttérbe van szorulva. Emellett a település úthálózata és közművesítése is hagy maga után kívánnivalót.
Szeretnék nagy hangsúlyt fektetni a község modernizálására, a megfelelő életkörülmények megteremtésére, minden korosztály igényeit figyelembe véve. Infrastrukturális változásokat szeretnék megvalósítani, parkosítani és zöldövezeteket kiépíteni. Terveim között szerepel Ákos lehetőségeit kiaknázni gazdasági szempontból is, befektetőket vonzani és munkahelyeket teremteni, motiválni a helyi gazdákat, hogy megéri folytatni a munkájukat. Felekezettől függetlenül szeretném az egyházakat is támogatni, és ezzel együtt egy olyan közösségi hangulatot teremteni, amit az összetartozás és a közös célok megvalósításának a gyakorlása jellemez.


— Milyen megvalósításokat könyvel el sikerekként, melyek töltik el büszkeséggel?


— Leginkább az, hogy ismerem az embereket, akik ott élnek, ismerem az élettörténeteiket és a problémáikat, amelyekre ha kérnek, minden alkalommal igyekszem egy megoldással előállni, és segíteni is őket mindenben, amiben csak lehetőségem van. Stabilitás és megbízhatóság jellemez, ez az, amivel az emberek méltó képviselőjévé lehet válni, erre pedig az RMDSZ színeiben való indulás ad lehetőséget, amire büszke is vagyok.


— Azt mondja, hogy büszke arra, hogy az RMDSZ színeiben indulhat. Kifejtené?


— Azt gondolom, hogy az RMDSZ a legerősebb politikai szervezet a megyében, így persze, hogy büszkeséggel tölt el, hogy a színeiben indulhatok. Ezen felül pedig tiszteletre méltó, hogy Pataki Csaba nem tesz különbséget a pénzek leosztásakor, ahogy ígérte, ő mindenkinek a megyei tanácselnöke. Ákos község is kapott a leosztásból, bár ugye nem RMDSZ-es polgármester vezeti. Ebben az évben eddig 410 ezer lejt, viszont tavaly csaknem 3,5 milliót. 


— Milyen tervei vannak a következő 4 évre nézve?


— Megyénk az elmúlt 4 évben szemmel láthatóan fejlődött, ami a jelenlegi vezetőség rátermettségének köszönhető. Én ezt a fejlesztő munkát szeretném csapatommal együtt folytatni.
Fontos számomra, hogy együtt, a lakossággal egy csapatként állítsunk fel egy fontossági sorrendet, és ennek megfelelően haladjunk lépésről lépésre, hangsúlyt fektetve a kommunikációra és egymás munkájának kölcsönös tiszteletére. Ákos kiemelt pontja lehet a megyének, ahol lehetőség lenne kikapcsolódásra is, hiszen termálvizes strandunk van, melyet a jövőben ki kell építeni, és népszerűsíteni kell a megyében. Történelmi jelentőségű épülettel is rendelkezünk, hisz az ákosi református templomról már 1342-ből vannak írásos említések, és műemlékként tartják számon országos szinten. Ezekre az értékekre hangsúlyt kell és szeretnék fektetni, és kiemelni őket a hétköznapiságból.
A minőségi közművesítés és az úthálózat kiépítése nagy fontossággal bír a számomra, ezen a téren mihamarabb szeretnék lépéseket tenni, mint ahogy a zöldövezetek kiépítése érdekében is. Egy gazdaságilag vonzó megye egyik fontos pontjává szeretném tenni Ákost, hogy befektetések valósuljanak itt meg, és a munkaerő ne kényszerüljön kivándorlásra, hanem itt vállalhasson munkát, alapíthasson családot és töltse el szabadidejét a fiatalok igényeihez méltó körülmények között. Ehhez hozzátartozik az is, hogy gyermekeik számára a településen modern és felszerelt óvoda és iskola is működhessen majd, és az idősek számára is biztosítva legyen a megfelelő orvosi és szociális ellátás.
Szeretnék egy erős közösség élére állni, s ehhez minden lehetőséget adottnak látok, és elérhető célokban gondolkodom, ígérni csak olyanokat ígérek, amiknek a megvalósításába munkát fektetek, és azt szeretném, hogy ennek eredményét ne csak az itt lakók, de hosszabb távon az egész megye élvezhesse. (x)

Felszentelték az ákosi református templomot
Hálaadó istentisztelet keretében áldották meg felújítását követően Szatmár megye „öreg hölgyét”, Erdély legnagyobb s több mint nyolc és fél évszázados, Árpád-kori monostortemplomát Ákoson.
Hálaadó istentiszteletre készülnek Ákoson
Teljes külső és belső felújításon ment át az ákosi református műemléktemplom. Ünnepélyes felavatása szeptember 13-án 15 órától lesz, neves személyiségek részvételével. A felújítási munkálatokról Dobai Zoltán lelkipásztor tájékoztatta lapunkat.
Elmarad a templomszentelés Ákoson
Teljes külső és belső felújításon ment át az ákosi református — a legrégebbi Szatmár megyei — műemléktemplom. Szentelése május 17-re volt tervezve, de a járvány miatt szeptemberre halasztották — tájékoztatott Dobai Zoltán, az egyházközség lelkipásztora.
Cookie