×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Három nyelvű szavalóversenyre várják a diákokat

2024.02.07 - 12:27
Megosztás:
Három nyelvű szavalóversenyre várják a diákokat
A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság február 26-án, hétfőn, az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából szavalóversenyt tart román, magyar és német nyelven.

Az immár tizenkettedik kiadásához érkezett megmérettetést külön hirdetik meg az általános iskolák V-VIII. osztályosai és középiskolások számára. Iskolánként legfeljebb 5 diák jelentkezését várják, egy diák egy választott verssel vagy egy prózai mű előadásával készülhet. 

A díjazottak oklevelet és könyvjutalmat vehetnek át az eredményhirdetést követően. A versenyzők fel is olvashatják a választott verset, vagy szövegrészletet, azonban azokat a diákokat, akik az előadandó verset felolvassák, alacsonyabb pontozási rend szerint értékeli a zsűri.

A szervezők összesen három kategóriában várják a diákok jelentkezését:

Román tagozat: román nyelvű szavalat; ismert magyar vagy német költők románra fordított verseinek előadása (pl. Ady Endre verse román fordításban).
Magyar tagozat: magyar nyelvű szavalat; ismert román vagy német költők magyarra fordított verseinek előadása (pl. Lucian Blaga verse magyar fordításban).
Német tagozat: német nyelvű szavalat; ismert román vagy magyar költők németre fordított verseinek előadása (pl. Mihai Eminescu verse német fordításban).

A verseny február 26-án 13 órától kezdődik a Nagykárolyi Városi Színházban. Jelentkezési határidő: 2024. február 22., 15 óra.

A jelentkezési lapon az alábbi információkat kérik feltüntetni: diák neve, tanintézménye, osztálya, a vers címe, szerzője és a felkészítő tanár neve.
A kitöltött jelentkezési lap leadására személyesen, a Nagykárolyi Művelődési Központban hétfőtől péntekig 9–15 óra között van lehetőség, míg e-mailben történő beküldés esetén, a culturacarei@yahoo.com címre várják a jelentkezéseket. A szervezők kérik, hogy a jelentkezők az e-mail esetében használják a „concurs limbi materne” megnevezést.

További információk igényelhetők Geta Vandicinál a 0261.865.006 vagy 0742.021.668 telefonszámokon.

Hírszerkesztő