×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Három előadás elmarad

2022.01.14 - 13:46
Megosztás:
Három előadás elmarad
A magyar kultúra hete rendezvénysorozat keretében előzetesen meghirdetett programokhoz képest három előadás elmarad, mert a járványhelyzet súlyosbodása miatt néhány társulat nem vállalja a fellépést, ezeket az előadásokat közös megegyezés alapján április első felére halasztják — tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth-Páll Miklós főszervező, az Ady Endre Társaság elnöke.

Az elmaradó előadások a következők: január 24., hétfő: Körtánc, január 26., szerda: Tizennyolc, január 28., péntek: a Kiss Kata zenekar koncertje. Az előadásokra megváltott jegyek visszaválthatók.
Így a január 21. és 28. között zajló rendezvénysorozat programja a következőképpen alakul: január 21-én 17 órától: Krisztushit nélkül nem sikerült volna — dr. Csókay András előadása (helyszín: a római katolikus püspökség előadóterme, a püspökség mögött lévő új épületben); 19 órától: Herczeg Ferenc: Déryné ifiasszony (helyszín: a színház nagyterme); január 22-én 16 órától: Magyar örökség — Józsa Judit kerámiaművész kiállítása; Ady-élményeim — Tóth-Páll Miklós előadása, közreműködik: Laczkó Tekla; Ima a nemzetért — Meister Éva előadása (helyszín: Iparosotthon). Ugyanaznap 19 órától: Hölgy és Hegedű — Nédó Olga hegedűművész műsora (helyszín: a filharmónia terme). Január 25-én 19 órától: Boldogasszony köpenyén — Kovács Nóri koncertje (helyszín: Iparosotthon); január 27-én 19 órától: Azért a kis bolondságért — Fabók Mancsi bábszínháza felnőtteknek (helyszín: Iparosotthon); január 28-án 16 órától: Egyéves a Szamos Diákirodalmi Kör — kerekasztal-beszélgetés a diákirodalomról, majd „papírfecnik az ágy alatt” címmel irodalmi összeállítás zárja a magyar kultúra hetét.

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
A koronavírus omikron-változatának új alfaját tanulmányozzák a szakértők
A szakértők az omikron-vírusváltozat néhány hete megjelent, számos kérdést felvető új alfaját tanulmányozzák - írja az AFP és a Reuters. Bár a francia egészségügyi miniszter szerint az új alfaj "a lényegen nem változtat", a még nem teljesen ismert jellemzői bizonyos kérdéseket vetnek fel.
Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
Cookie