×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Szatmárnémeti

Három életet mentett meg halála után a 70 éves hölgy

2022.09.22 - 12:51
Megosztás:
Három életet mentett meg halála után a 70 éves hölgy
A szervek egy 40 éves nő, 65 éves férfi és egy másik 56 éves nő életét mentették meg. Fotók: presasm.ro
Újabb sikeres szervadományozás történt Szatmár megyében – az agyi érkatasztrófában elhunyt 70 éves hölgy szervei három életet mentettek meg.

Mint kiderült, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban idén immár másodszor sikerült szervátültetés segítségével életet menteni. A 70 éves nő családja nagylelkűsége, valamint a szatmári kórház intenzív terápiás osztályának orvosi csapatának köszönhetően nemrégiben három ember sorsa fordult jóra.

A máj kivételénél jelen voltak a bukaresti Fundeni Klinikai Intézet orvosai is, a szervet pedig azonnal szállították a fővárosba, ahol egy 40 éves nő kapta meg, aki élet és halál között lebegett egy gombamérgezés után kialakult akut májelégtelenség miatt.

Ami az elhunyt néni veséit illeti, a kolozsvári Urológiai és Vesetranszplantációs Klinikai Intézetbe kerültek, ahol a beültetés során egy 65 éves férfi és egy 56 éves nő számára adtak új esélyt a normális életre.

A műtétek után az egészségügyi testület tiszteletét és háláját fejezte ki mindazon orvoscsapatoknak, akik lehetővé tették a sikeres átültetéseket, és megköszönte az szervadományozó család önzetlen magatartását is. „Tisztelet és hála minden beavatkozó orvosi csapatnak, akik lehetővé tették azok megmentését, akik számára a szervátültetés az utolsó esély az életre. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik megértik, hogy a szervadományozás az önzetlenség, a kedvesség és az embertársak iránti szeretet legfőbb gesztusa!” – üzente az egészségügyi testület.

Szabó Beatrix 

szervdonor.jpg
Megmentette három gyermek életét
Három gyermek életét mentették meg az autóbalesetben elhunyt 15 éves erdődi lány szervei — közölte az Országos Transzplantációs Ügynökség.
Tizenöt éves, autóbalesetben elhunyt lány szervei mentették meg három másik gyermek életét
Három gyermek életét mentették meg egy autóbalesetben elhunyt 15 éves lány szervei - közölte az Országos Szervátültetési Ügynökség (ANT).
Csökkent a szervdonorok száma
Idén már 25 éve, hogy Romániában is végeznek szervátültetéseket, a világjárvány azonban a transzplantációs tevékenységet is negatívan befolyásolja. Jelentősen csökkent a donorok száma.
Cookie