×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Három akadémista a Szatmárnémeti Olimpia VSK-nál

2023.01.19 - 15:20
Megosztás:
Három akadémista a Szatmárnémeti Olimpia VSK-nál
Murvai Martinnak, Tempfli Patriknak és Szénási Márknak lehetősége van megmutatni rátermettségét a felnőtt játékosok között is
A hét elején megkezdte felkészülési időszakát a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, amelynek bővített keretébe a Partiumi Labdarúgó Akadémia három játékosa is meghívást kapott. A Liga 3-ban szereplő alakulat számos felkészülési mérkőzés előtt áll az elkövetkezendő hetekben, így komoly fejlődést jelentő játéklehetőségük is adódhat U19-es srácoknak.

A Partiumi Labdarúgó Akadémia utánpótlás csapatai jelentős fejlődést mutattak az elmúlt időszakban. Csik Tibor vezetőedző meghívására három U19-es játékos csatlakozott a Szatmárnémeti Olimpia VSK bővített keretének felkészülési programjához, amely egyben megpróbáltatást, valamint fejlődési és bizonyítási lehetőséget jelent a kiválasztott játékosoknak. 

”A Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapatának szakmai stábja komoly érdeklődéssel figyeli a Szatmár megyei utánpótlás csapatokat, beleértve az azoknál tevékenykedő játékosokat és edzőket is. A Partium Labdarúgó Akadémiával kötött együttműködés révén pedig megfigyelés alatt tartjuk tevékenységeiket. Örvendetes számunkra, hogy lehetőséget adhatunk egyes fiatal játékosoknak, hogy megmutathassák a felnőttek között is rátermettségüket” – nyilatkozta Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK vezetőedzője.

A Botos Sándor ”Piri” által felkészített Murvai Martin (17 év), Tempfli Patrik (17) és Szénási Márk (16) a napokban vett részt először a felnőtt csapat bővített keretének edzésén és jelenlétükre továbbra is számít a sárga-kék alakulat: 

“Jó úton haladunk. Boldogít, hogy ilyen rövid idő alatt három játékosunkat szeretné közelebbről is megnézni az Olimpia VSK. Fontosnak tartom, hogy egy utánpótlás-korban lévő játékos minél korábban átérezhesse egy felnőtt csapat öltözőjének légkörét és abból merítve tovább fejlődjön. Remélem minél több játékosunknak adatik ilyen lehetősége a jövőben” – jegyezte meg U19-es vezetőedzője, Botos Sándor.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!

Csik Tibor: „Jó csapat kezd kialakulni”
Hat forduló után továbbra is az első pozíciót foglalja el a labdarúgó Liga 3 10-es csoportjának táblázatában a Szatmárnémeti Olimpia VSK csapata. Négy győztes mérkőzés után, másfél héttel ezelőtt jött az első vereség, Besztercén, a Gloria elleni derbin, a múlt hétvégén pedig Máramarosszigeten ikszeltek a fiúk.
Közelebb vinni a gyerekeket a sporthoz — lehetséges?
Jövő hét elején indul az első Herkules program, amelynek célja a gyermekek sportolásra való ösztönzése, és amely különböző sportágakban kínál ingyenes foglalkozásokat 6 és 14 év közötti tanulók számára az ország minden területén, így Szatmár megyében is.
Speciális labdákkal gazdagodtak az óvodák
Óvodánként 7 speciális szivacslabdával gazdagodtak azok az erdélyi magyar intézmények, amelyeket a Szatmár–Ferencváros határon átnyúló, női kézilabda-utánpótlás projekt keretében ajándékozott meg, hiszen a sportra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni.