×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Három akadémista a Szatmárnémeti Olimpia VSK-nál

2023.01.19 - 15:20
Megosztás:
Három akadémista a Szatmárnémeti Olimpia VSK-nál
Murvai Martinnak, Tempfli Patriknak és Szénási Márknak lehetősége van megmutatni rátermettségét a felnőtt játékosok között is
A hét elején megkezdte felkészülési időszakát a Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapata, amelynek bővített keretébe a Partiumi Labdarúgó Akadémia három játékosa is meghívást kapott. A Liga 3-ban szereplő alakulat számos felkészülési mérkőzés előtt áll az elkövetkezendő hetekben, így komoly fejlődést jelentő játéklehetőségük is adódhat U19-es srácoknak.

A Partiumi Labdarúgó Akadémia utánpótlás csapatai jelentős fejlődést mutattak az elmúlt időszakban. Csik Tibor vezetőedző meghívására három U19-es játékos csatlakozott a Szatmárnémeti Olimpia VSK bővített keretének felkészülési programjához, amely egyben megpróbáltatást, valamint fejlődési és bizonyítási lehetőséget jelent a kiválasztott játékosoknak. 

”A Szatmárnémeti Olimpia VSK labdarúgócsapatának szakmai stábja komoly érdeklődéssel figyeli a Szatmár megyei utánpótlás csapatokat, beleértve az azoknál tevékenykedő játékosokat és edzőket is. A Partium Labdarúgó Akadémiával kötött együttműködés révén pedig megfigyelés alatt tartjuk tevékenységeiket. Örvendetes számunkra, hogy lehetőséget adhatunk egyes fiatal játékosoknak, hogy megmutathassák a felnőttek között is rátermettségüket” – nyilatkozta Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia VSK vezetőedzője.

A Botos Sándor ”Piri” által felkészített Murvai Martin (17 év), Tempfli Patrik (17) és Szénási Márk (16) a napokban vett részt először a felnőtt csapat bővített keretének edzésén és jelenlétükre továbbra is számít a sárga-kék alakulat: 

“Jó úton haladunk. Boldogít, hogy ilyen rövid idő alatt három játékosunkat szeretné közelebbről is megnézni az Olimpia VSK. Fontosnak tartom, hogy egy utánpótlás-korban lévő játékos minél korábban átérezhesse egy felnőtt csapat öltözőjének légkörét és abból merítve tovább fejlődjön. Remélem minél több játékosunknak adatik ilyen lehetősége a jövőben” – jegyezte meg U19-es vezetőedzője, Botos Sándor.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!

Tízéves a Szatmár Megyei Karate Egyesület
A jubileumi évforduló alkalmából az új lázári sportteremben szervez ünnepi sportrendezvényt és bajnokságot az egyesület június hetedikén — több mint 170 sportoló lesz jelen.
Szatmárnémeti versenyzője is lesz a magashegyi-futás világbajnokságnak
Április derekán, a portugáliai Vouzela-t övező hegyekben tartják az idei magashegyi-futás világbajnokságot. Hodas Erzsébet Katalin személyében szatmárnémeti futó is meghívást kapott, hogy legyen tagja a nagy megmérettetésen a román válogatottnak.
A Loga Tánciskola az Országos Sporttánc Bajnokságon és a Maros Kupán
2024. március 2-án és 3-án a szatmárnémeti Loga Tánciskola sportolói részt vettek a Marosvásárhelyen megrendezett Országos Sporttáncbajnokságon és a Maros Kupán, két rangos eseményen.