×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Hargita megye: Medve támadt egy juhászra egy Kászonújfaluhoz közeli esztenán

2021.07.27 - 15:13
Megosztás:
Hargita megye: Medve támadt egy juhászra egy Kászonújfaluhoz közeli esztenán
Medve támadt egy 46 éves férfire hétfő este egy Kászonújfalu közelében levő esztenán. A juhászt több mellkasi és hastájéki sérüléssel szállították kórházba.

András Zoltán, Kászonaltíz polgármestere az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a férfi megpróbálta elkergetni a juhokat kerülgető medvét, és akkor a nagyvad rátámadt és megharapta.

'Valószínűleg a kutyák riasztották a többi juhászt, akiknek sikerült elkergetniük a medvét' - mondta a község elöljárója.

Kiss Edit, a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház szóvivője elmondta, a férfit hétfő este vitték be a kórházba nem túl súlyos sérülésekkel, és kedd reggel haza is engedték, miután sebeit ellátták.

András Zoltán pedig elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több udvarba, háztáji gazdaságba törnek be a medvék a környéken, a községhez tartozó településeken. Régebben az ősz beállta előtt nem igen jártak be a kertekbe a medvék, de most már a helyieknek készenlétben kell állniuk egész nyáron, éjjel-nappal. A polgármester szerint az emberek már nem is nyújtanak be kártérítési kérelmet, ha a medve megöli egy-egy juhukat vagy tehenüket, 'mert tudják, hogy semmit nem érnek el, csak az idejüket vesztegetik hiába a bürokrácia útvesztőjében'.
AGERPRES

"Hééé, medve!", üzente az ISU munkatársa a brassóiaknak a RO-ALERT rendszeren keresztül; belső vizsgálat indult az ügyben
Belső vizsgálatot rendelt el a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vezetősége, miután az intézmény diszpécserszolgálatának egyik munkatársa az 'Ursul baaa!" ('Hééé, medve!') szavakkal kezdődő üzenettel figyelmeztette a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül egy medve jelenlétére a megyeközpontban.
Elfogadta a szenátus a veszélyes medvék eltávolítását szabályozó sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó tervezetet
Első házként elfogadta hétfőn a szenátus a veszélyes medvék eltávolítását szabályozó sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet.
EU-s projekt keretében mérik fel és védik meg a romániai medveállományt
A medvék által leginkább veszélyeztetett romániai településen, a székelyföldi Tusnádfürdőn indította útjára a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium azt az európai uniós alapokból finanszírozott projektet, amely a romániai barnamedve-populáció felmérésére és az országos medvevédelmi akcióterv gyakorlatba ültetésére irányul - közölte csütörtökön a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).
Cookie