×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Hamis okmányok vasárnapja

2022.01.17 - 08:00
Megosztás:
Hamis okmányok vasárnapja
Fotó: Román Határrendészet
Hamis spanyol, orosz, lengyel jogosítványokkal és személyi igazolvánnyal is akartak utazni a petei és csanálosi határátkelőknél.

Három hamis jogosítvány és egy hamis személyi akadt a határrendészek horgára alig 24 óra leforgása alatt — az első sumákoló egy 36 éves szatmárnémeti férfi volt, aki egy román rendszámú haszonjárművet vezetve, Csanálosnál akart belépni az országba vasárnap délben, s ellenőrzéskor egy spanyolországi jogosítványt mutatott be, amelyről azonban gyorsan kiderült, hogy nagyon jó minőségű hamisítvány.
Valamivel később, már a petei átkelőnél egy 34 éves moldáv állampolgár akart kilépni az országból — a változatosság kedvéért ő egy francia rendszámú személygépkocsit vezetett, és egy oroszországi jogosítványt mutatott be az ellenőrzéskor, amely szintén hamisnak bizonyult. Ugyancsak a petei átkelőnél akart kilépni Romániából, de már hétfőn kora reggel, egy 47 éves portugál állampolgár, egy németországi rendszámú személygépkocsi volánja mögött — ő egy lengyelországi jogosítványt adott át ellenőrzésre, amelyről pillanatok alatt kiderült, hogy nem eredeti. Mindhárom férfi ellen hamis okmány használata és jogosítvány nélküli vezetés vádjával indítottak eljárást.
Kissé kacifántosabb annak a 23 éves Bákó megyei fiatalnak az esete, aki vasárnap késő éjszaka akart belépni Románia területére a petei átkelőnél, és az ellenőrzéskor hamis személyi igazolványt adott át a határrendésznek — elmondása szerint angliai tartózkodása során ellopták a személyi igazolványát, ami nélkül nyugodtan ellett volna ugyan a szigetországban, de hivatalosan alkalmazták egy céghez, ehhez pedig be kellett mutatnia a személyit, ezért szerzett (vásárolt) egy hamisat. S úgy gondolta: ha az angliai munkáltatónak nem szúrt szemet, valószínűleg a román határrendészeknek sem fog, így nyugodtan hazajött vele. Tévedett — ellene hamis okmány használata és okmányhamisításban való részvétel vádjával indítottak eljárást.

Nem unatkoznak a határrendészek
Az elmúlt napokban számos közlekedési szabálysértésre derült fény a petei határátkelőnél, melyek közül négyet Romániából kifelé menet, egyet pedig beutazáskor regisztráltak.
Határrendészet: több mint 8600 ukrajnai érkezett Romániába pénteken
Több mint 8600 ukrajnai érkezett Romániába a pénteki nap folyamán — tájékoztatott szombat reggel a határrendészet.
Orbán: megerősítik a csengersimai határátkelőhelyet - videóval!
A jövő héten egy nagyobb menekülthullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk - mondta Orbán Viktor szerdán éjszaka, amikor Facebook-oldalán posztolt a csengersimai határátkelőpontról.
Cookie