×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Hamarosan nyitnak a kicsik is

2021.06.24 - 08:00
Megosztás:
Hamarosan nyitnak a kicsik is
Fotó: SZFÚ archív
Rövidesen újrakezdi működését a Nagypeleske–Zajta, Szárazberek–Garbolc és Horea–Ömböly közötti ideiglenes határátkelő.

Minden valószínűség szerint már most szombaton újranyitnak a Szatmár megyei ideiglenes (csak szombati napokon működő) határátkelők — mint ismeretes, ezek működését tavaly tavasszal a koronavírus-járvány terjedésének következtében függesztették fel meghatározatlan időre, s mivel a járványgörbék mindkét országban igencsak ellaposodtak, a beoltottak száma pedig folyamatosan nő, a két ország illetékesei úgy döntöttek, hogy újranyitják őket. Mivel a működés felfüggesztését járványhelyzet indokolta, az újranyitás a felfüggesztés előtti körülményekkel történik — azaz csak szombatonként 10–18 óra között lesz átjárható a határ Nagypeleske–Zajta, Szárazberek–Garbolc és Horea–Ömböly között. Információink szerint ezekben a napokban a hivatalos ügyintézés zajlik, amelyet igyekeznek mielőbb elvégezni, hogy a lehető leghamarabb megtörténhessen az újranyitás.

Nem mellesleg június 23-től megszűnt a karanténkötelezettség a Romániából Magyarországra és Magyarországról Romániába utazó magyar, magyar-román, illetve román állampolgárok számára, s ezzel visszaállt a koronavírus-járvány előtti állapot a határokon (azaz már nem csak a 24 óra/30 kilométeres sávban mehetnek át azok, akik nincsenek beoltva) — ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni:

Magyarországon bizonyos szolgáltatások (vendéglátóhelyek belterei, szállások, mozik, múzeumok, egyes strandok stb.) igénybevételéhez továbbra is szükség van vagy védettségi igazolványra (plasztikkártya), vagy román oltási igazolásra (papírlap). Sz. K. M.

 

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Határrendészet: az elmúlt 24 órában 37 külföldi állampolgárnak tiltották meg a belépését Romániába
Mintegy 93.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 32.900 gépkocsival (ezek közül 17.400 teherszállító járművel) - tájékoztatott kedden az országos határrendészet (IGPF).
Élénkült a cigarettacsempészet
Igencsak megélénkült a cigicsempészés: a csempészek igyekeztek bepótolni a tavalyi, járványhelyzet miatti kiesést, és a drágulás miatti jelentősen nagyobb keresletnek is megfelelni.
Cookie