×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Ha az iskola biztosítani tudja a csúsztatott órarendet, feloldhatja a maszkviselési kötelezettséget az iskolaudvaron

2021.05.17 - 15:43
Megosztás:
Ha az iskola biztosítani tudja a csúsztatott órarendet, feloldhatja a maszkviselési kötelezettséget az iskolaudvaron
Minden iskola maga döntheti el, feloldja-e az iskolaudvaron való maszkviselési kötelezettséget - nyilatkozta hétfőn Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter. Ennek az a feltétele, hogy a túlzsúfoltság elkerülése érdekében csúsztatott órarendet alkalmazzon az illető tanintézmény.

A miniszter megemlítette, Bukarestben például az a döntés született, hogy az iskolák 50 méteres körzetében kell maszkot viselni, az iskolaudvaron viszont nem. Ha az oktatási intézmény úgy dönt, hogy - a zsúfoltság elkerülése végett - csúsztatott órarend szerint mennek ki szünetre a gyerekek, akkor fel lehet oldani a maszkviselési kötelezettséget az iskolaudvarokon. Ha viszont erre nincs lehetőség, akkor a maszkviselés kötelező marad - magyarázta.
AGERPRES

Szatmárnémeti: két hétig ezek a szabályok
Nem „zár be” teljesen a megyeközpont, az új szabályok értelmében létszámkorlátozással ugyan, de működhetnek a mozik, a színház, a filharmónia, a vendéglők belterei és teraszai, de csak a Covid-igazolvánnyal rendelkezők számára, gyermekek esetében pedig negatív tesztet kell bemutatni.
GCS: 4478 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 4478 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 46 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Ami biztos: Szatmárnémeti bevörösödött
Két kormányhatározat között vörösödött be Szatmárnémeti — a fertőzöttségi indexe 3,11 ezrelékre emelkedett —, s emiatt még nem lehet tudni, pontosan milyen korlátozások is lépnek majd életbe péntekről szombatra virradó éjszaka éjfélkor.
Cookie