×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Sport

Győzelemmel búcsúztak az Olimpia VSK legényei

2023.05.21 - 12:03
Megosztás:
Győzelemmel búcsúztak az Olimpia VSK legényei
Hazai közönség előtt, sima győzelemmel zárta a Liga 3-as idényt a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, miután 3–1-re verte a vendég Félixfürdői Lotus együttest — ezzel a 10-es csoport 3. helyén zárta a szezont, 45 ponttal.

Az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban rendezett szombati találkozó egy tizenöt perces „egykapuzással” kedődött a bihari oldalon, amelynek során Hernando Orte Rodrigo és Denis Lazăr lövései is kapura tartottak, de Beke Eduard védeni tudott. A 25. percben viszont már tehetetlen volt az ellenfél kapusa, Adrian Bura 20 méteres torpedója ugyanis védhetetlen volt, így az Olimpia VSK megérdemelten szerzett vezetést (1–0).
A 37. percben kettőre növelte előnyét a csapatunk, mivel a nagybányai bíró, Cristian Codrea 11-est ítélt Zsiga Ervin ellen elkövetett szabálytalankodásnál, a szatmári csapatkapitány pedig hibátlanul végezte a pontrúgást (2–0).
A szünet előtt viszont 3–0-ra módosult az állás Cirpian Brata szépségdíjas találata után: a szatmári védekező középpályás Ioan Gorba keresztlabdáját vette le az ötös sarkán, majd kapásból kilőtte a bihari kaput (3–0).

hirek/2023/majus/2-9.jpg

Fordulás után leült a mérkőzés, viszont a szatmári közönség így is tapssal jutalmazta Zsiga és Brata lövéseit, amelyek kevéssel tévesztettek célt. 
A szurkolók megtapsolták a kapus Rareș Oșant és Rareș Mureșant is, akik először léptek a pályára Liga 3-as mérkőzésen, az Olimpia VSK színeiben.
A végeredményt a találkozó utolsó helyzetéből a vendégek állították be: Raul Tămașt nem tudták megállítani a szatmári védők, aki jobb oldalon betört a kapu elé, és közelről a kapuba emelt, megszerezve a vendégek becsületgólját (3–1).

„Elsősorban a fiúknak szeretnék gratulálni a győzelemért. De köszönetet mondok a szakmai stábnak és a vezetőségnek is, illetve mindazoknak, aki mellettünk álltak ebben a szezonban. Egy nehéz bajnokságot zárunk ma: voltak nagyon nehéz meccsek, de bőven vannak kellemes emlékek is. Minden esetre ebben az idényben megmutattuk, hogy sok munka és kitartás árán teljesíthetők a célok. Remélem, hogy jövőre nagyobb elvárásokat tűzünk ki, és többet érünk el” – nyilatkozta a találkozó után az Olimpia VSK vezetőedzője, Csik Tibor.

A csapatunk tehát a 10-es csoport 3. helyén zárta a szezont, 45 ponttal. Az első helyen a Nagyváradi FC Bihor  (61 pont), a másodikon a Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 (56 pont), a negyediken pedig  a Félixfürdői CS Lotus  (32 pont) végzett. Következik egy jól megérdemelt vakáció, de júliusban elölről kezdődik a munka és felkészülés egy újabb harmadik vonalbeli idényre.

LIGA 3, PLAYOFF, 10-ES CSOPORT, 9., UTOLSÓ FORDULÓ

Szatmárnémeti Olimpia VSK – Félixfürdői CS Lotus 3–1 (3–0)

Gólszerzők: Adrian Bura 25., Zsiga Ervin 37. (11-esből), Ciprian Brata 44., illetve Raul Tămaș 90+2.
Olimpia VSK: Iulian Anca-Trip (60., Răzvan Oșan) – Ioan Gorba, Răzvan Prodan, Alex Negrea, Ciprian Brata, Alexandru Mărieș (46., Antal Barna), Adrian Bura (75., Raul Ziman), Adrian Micaș, Zsiga Ervin (75., Rareș Mureșan), Denis Lazăr (46., Patrick Tamaș), Hernando Orte Rodrigo.
Vezetőedző: Csik Tibor

A csoport másik mérkőzésén: 
Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 – Nagyváradi FC Bihor 3–1


Szatmárnémeti Olimpia VSK