×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
26 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Sport

Győrből tér haza Kanalos Tony

2022.01.14 - 14:04
Megosztás:
Győrből tér haza Kanalos Tony
Hazatér Szatmárnémetibe Kanalos Tony annak az edzőnek a hívására, akinek kezei alatt első divíziós mérkőzéseit játszotta egy felnőttcsapatnál.

A 23 éves támadó középpályás Csik Tibor edző alakulatát, a Városi Sportklubot erősíti majd a Liga 3 hátralevő részében.
„Kanalos Tony-Markos családi okokra hivatkozva jelezte klubunk vezetősége felé, hogy haza szeretne térni Romániába” – közölte a labdarúgó NB II-ben szereplő Győri ETO a honlapján. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a nagy múltú Rába-parti alakulat a játékos kérésének eleget tett, így Kanalos június végéig kölcsönben a VSK-ban folytatja pályafutását.
A fiatal játékos egyébként 2016-ban kezdte a Szatmárnémeti Olimpiánál. A következő idényben viszont már Kazincbarcikán játszott a magyar második vonalba, ahol három idényt töltött. Fél év kihagyás után a Dorognál folytatta, ahonnan a szezon végén távozott, tavaly júliusban pedig már a győriek alkalmazásában volt. Ebben a szezonban nem sok meccset fogott ki, ezért kérte, hogy utazhasson haza, ahol volt edzőjét segítheti, hogy a VSK megmeneküljön a kieséstől.
Mint ismeretes, a VSK a Liga 3 10-es csoportjának utolsó előtti helyét foglalja el. Márciusba még három fordulót rendeznek a bajnokság alapszakaszában, majd következik a rájátszás, ahol a szatmári alakulat a kiesés ellen küzd majd a playoff-csoportban. A cél teljesítése érdekében már megkezdte a felkészülést a csapat, a napi edzések mellett pedig közel egy tucat barátságos meccset tervezett be a Csik Tibor, Paul Levente edzőpáros. Az elsőt január 22-én játsszák a Tasnádi Unirea ellen.

Pesek Attila
 

Cookie