×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Gyereknapra új iskola a csomaközi diákoknak

2012.06.03 - 15:06
Megosztás:
Gyereknapra új iskola a csomaközi diákoknak

Vasárnap délelőtt Csomaközön átadták az új iskolaépületet, mely az összefogás eredményeként épülhetett fel. Erdei Zoltán, iskolaigazgató kihangsúlyozta, egy régi álom vált valóra az új iskolával, melynek elkészültével 21. századbeli körülmények között folyhat az oktatás Csomaközön.

Az új iskola szükségessége rég megfogalmazódott, de tettekre csak Csomaköz különálló községgé való alakulásakor került sor. 2007-ben készítették el a terveket, 2008-ban kezdték el építeni az iskolát, ekkor felhúzták a falakat, de a gazdasági válság hatására leálltak a munkálatok. Az iskola építése 2009-ben folytatódott a helyi önkormányzat és a Szatmár Megyei Tanács vezetőinek összefogásának köszönhetően. A munkálatok végeztével napjainkban a megye legmodernebb építésű tanintézménye várja a csomaközi diákokat és pedagógusokat. A beruházás összértéke 2 millió 500 ezer lej, melyből 1 millió 100 ezer lejt saját finanszírozásból fedezett a Szatmár Megyei Tanács és Csomaköz község önkormányzata.

Schwarczkopf János polgármester megköszönte Csehi Árpádnak, a megyei tanács elnökének az iskola felújításában nyújtott támogatást, és arra kérte a jelenlévőket, hogy a község további fejlődése érdekében a június 10-i helyhatósági választáson menjenek el szavazni, és támogassák az RMDSZ jelöltjeit. Csehi Árpád kihangsúlyozta, nincs csodálatosabb dolog, mint gyereknapra új iskolát kapni, melyben öröm a tanulás. ,,Nehéz négy éven vagyunk túl, de Csomaköz községben sikerült jelentős beruházásokat megvalósítani, az iskola építése mellett leaszfaltozták és kiszélesítették Mezőfény és Csomaköz között az utat, hamarosan pedig elkezdődik a szennyvízhálózat kiépítése, mely a környezetvédelmi alaptól nyert egy millió eurós támogatást. Amint befejeződik a csatornahálózat kiépítése, leaszfaltozzák a Csomaköz és Márna közötti útszakaszt is. Ugyancsak az elkövetkező

négy év tervei között szerepel a Nagykároly-Mezőfény-Csomaköz települések között a kerékpárút kiépítése, melyet meghosszabbítanak Szaniszlóig. Ezen munkálatok esetén elkészült a műszaki dokumentáció, és a csatornázási munkálatok előrehaladásával kerülnek kivitelezésre``- fogalmazott Csehi Árpád.

Cookie