×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Gyenes Mani: „Nagyon bolond Dakar volt”

2023.01.15 - 19:14
Megosztás:
Gyenes Mani: „Nagyon bolond Dakar volt”
„Ez a Dakar jó Dakar volt számomra” — summázta a vasárnap véget ért megmérettetést Gyenes Emánuel, amelyen összetettben 27., saját kategóriájában pedig 11. helyen végzett.

Nem bizonyult rossz ómennek a 13-as szám Gyenes Emánuel számára, aki a tizenharmadik Dakar-ralit összetettben 27., saját kategóriájában pedig a 11. helyen zárta.
„Nagyon bolond Dakar volt: az első héten  nagyon hideg, most, a második héten sok homok, de nagyon tetszett. Az utolsó két napon megint jött az eső — ez az utolsó nap 136 kilométeres gyors volt, amire azt mondták, hogy könnyű nap lesz, de végül egész nehéz napra sikeredett, mert olyan  nagy sár volt, hogy voltak motorok, amelyek szinte nyeregig belesüllyedtek. Én nagyon élveztem a mai napot is, elég jó tempóm volt, és örülök, hogy sikerült megvédenem a pozíciómat.” – összegzett röviden videobejelentkezésében a szatmári motoros a verseny végén. 
„Az első héten vétettem pár navigációs hibát, de úgy veszem: ez a Dakar jó Dakar volt számomra. Konstans tempón volt és sikerült minden nap elég jól beérnem a táborba, nem kellett sokat szereljek, kivéve a harmadik napot, amikor volt egy problémám  a hátsó benzinpumpával. Örvendek, hogy a 11. finisem is megvan a Dakaron.” – mondta.

hirek/2023/januar/mani-1a.jpg

A 2023-as Dakar-rali motoros kategóriáját összetettben a 34 éves, argentin Kevin Benavides (KTM) nyerte, immár második alkalommal (2021-ben is győztes volt), második helyen a dobogó legfelső fokáról alig 43 másodperccel lemaradó, ausztrál Toby Price (KTM) végzett, harmadik helyezett pedig az amerikai Skyler Howes (Husqvarna) lett.

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!