×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Grindeanu: a PSD nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére

2021.10.13 - 16:04
Megosztás:
Grindeanu: a PSD nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nevesíteni fog egy jelöltet a képviselőház elnöki tisztségére - jelentette be szerdán Sorin Grindeanu parlamenti képviselő, a PSD első alelnöke.

A szociáldemokrata politikus emlékeztetett, hogy az alsóházi elnöki szék megüresedését a plénumnak hivatalosan tudomásul kell vennie, amire legközelebb hétfőn kerülhet sor. 'Biztosan állíthatom, hogy a házelnök megválasztásakor a PSD-nek lesz egy jelöltje' - szögezte le.

Grindeanut arról is megkérdezték az újságírók, lehetségesnek tartja-e, hogy pártja Florin Roman liberális képviselőt támogassa erre a tisztségre. 'Hétfőn, amikor meghirdetik a tisztség megüresedését, hivatalos álláspontunk lesz erről. Személyes véleményem az, hogy nem fogjuk Florin Romant támogatni' - felelte Grindeanu.

A képviselő megerősítette, hogy ha a kormánykoalíció helyreáll, a PSD nem fogja megszavazni az új kabinetet, és egy esetleges kisebbségi kormány támogatását is kizárja. 'Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kieszközöljük az előre hozott választásokat, de az államfő hatáskörébe tartozik, hogy feloszlatja-e vagy sem a parlamentet' - mondta még Grindeanu.
AGERPRES

Ciolacu szerint a Cioloş javasolta "kormánynévsor-piszkozatnak" nulla esélye van arra, hogy átmenjen a bizalmi szavazáson
Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök szerint "egy elvesztegetett hetet" jelent Dacian Cioloş azon 'ambíciója', hogy megjelenjen a parlament előtt egy 'kormánynévsor-piszkozattal', amelynek nulla esélye van arra, hogy átmenjen a bizalmi szavazáson.
Ciolacu: nem tárgyaltunk a többi párttal a képviselőház elnöki tisztségéről
Elnöke szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) még nem tárgyalt egyik parlamenti alakulattal sem a képviselőházi tisztség várományosáról.
A PSD szóvivője: Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök nem számíthat a szociáldemokraták támogatására
A Szociáldemokrata Párt (PSD) álláspontja szerint Klaus Iohannis 'az egyik vesztest a másikkal cserélte fel' azáltal, hogy Dacian Cioloşt kérte fel kormányalakításra - közölte hétfő este az alakulat szóvivője.
Cookie