×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Gombásztanfolyam indul tavasszal Szatmárnémetiben

2023.01.24 - 13:19
Megosztás:
Gombásztanfolyam indul tavasszal Szatmárnémetiben
(Fotó: csupasport.hu)
Alapfokú gombásztanfolyamot indít „hasgombászoknak” Szatmárnémetiben a Corvus Regia Egyesület, a a Szatmári Gombászok Facebook-csoport már gombaértő tagjaival közösen.

Alapfokú gombásztanfolyamot indít Szatmárnémetiben a Corvus Regia Egyesület.
Ez a magyarországi rendszer szerinti alapfokú képzés lesz, és több mint 100 faj megismerésére kínál lehetőséget. Ezzel a tudással már jól el lehet boldogulni "hasgombászként", és kitűnő alapot biztosít a további fejlődéshez.

Áprilistól októberig tart majd a képzés, havonta egy-egy hétvégén, szombaton és vasárnap.
Elméleti oktatás és terepjárás is lesz a programban, így be is lehet gyakorolni majd a gombafelismerést. Az oktató Molnár Edit gombaszakértő lesz Debrecenből.

A tanfolyam díja 800 lej, a részletekről a Szatmári Gombászok Facebook-csoportban lehet olvasni.
Érdeklődni, jelentkezni telefonon a 0775663687-es (Babos Krisztina) és a 0770621897-es (Fehér Kinga) telefonszámokon lehet, akár már most is.

Princz Csaba

 

Bürokrácia van, sátor nincs
Kezd egyre kellemetlenebb lenni a szabad ég alatt piacolni, de a szatmárnémeti ócskapiaci árusok sajnos kénytelenek egyénileg védekezni az eső ellen, mert még mindig nincs sátor a fejük felett.
Kész az Apaserv pénztár, kinyitott
Ahogy azt a hónap közepén ígérték, csütörtökön kinyitott a tatarozás miatt ideiglenesen bezárt szatmárnémeti Apaserv pénztár.
Alakul a karácsonyi vásári helyszín
Kevesebb mint egy hét és kezdődik a karácsonyi vásár a szatmárnémeti új központban. A helyszínen már elkezdődött a pakolászás, a kedden kezdődő ünnepi forgatag jövő év január ötödikéig fog tartani.